Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 21:01

Svakoga tjedna imali nastup

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

GKUD POŽEGA PREZENTIRAO RAD NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI  -

POŽEGA -  Članovi Gradskog kulturno umjetničkog društva „Požega“ imali su   tijekom prošle godine čak 62 nastupa. Uz državne smotre koje su bile organizirane u Karlovcu, Đakovu i Županji, najviše ih je veselilo organiziranje domaće smotre „Oj Požege sve ti je na glasu“ te dječje smotre folklora koja tradicionalno okuplja najmlađe folkloraše s područja Požeško-slavonske županije. Čulo se to na održanoj godišnjoj skupštini ovoga društva koje okuplja stotinjak članova.

P4159042Ambicioznih planova neće nedostajati niti ove godine. Tako će GKUD „Požega“ prema riječima dopredsjednice društva Nene Solić organizirati ljetni karneval, Požešku berbu grožđa, ali i školu klasičnih plesova, te raditi na postavljanju nekoliko novih koreografija iz Baranje i Posavine.

Uz to u planu je i organiziranje Županijske smotre pučkih pjevačkih skupina, nekoliko samostalnih koncerata, županijske smotre dječjeg folklora, organiziranje komercijalnih koncerata izvan županije ali i izobrazba i edukacija kadrova za voditelje dječje, te folklorne skupine za odrasla.

Najavljujući skorašnje aktivnosti dopredsjednica Solić navela je gostovanje na otoku Braču s požeškim Udruženjem obrtnika, sudjelovanje na državnoj smotri koreografiranog plesa, državnoj smotri starogradskih plesova u Đakovu, te međunarodnom festivalu folklora u Mađarskoj.

P4159053Svjesni sadašnje situacije u kojoj je sve teže prikupiti novac, članovi društva ove će godine, dodala je Solić, imati manje nastupa s tim da će i nadalje nastupati na nekoliko državnih i međunarodnih smotri. Ona se ujedno zahvalila gradu Požegi i požeškom gradonačelniku Zdravku Ronku koji je i ove godine podupro rad GKUD-a „Požega“.

Društvo je ove godine raspolagalo sa 114 tisuća kuna od kojih je grad Požega osigurao gotovo 40 tisuća. Veliki dio novca „namaknuli“ su i sami članovi koji su gotovo u svakoj prigodi prodavali svoje rukotvorine, „požeške lepinje“ i druge slastice,  a nije izostala pomoć ni mnogih donatora.

V.Re.