Četvrtak, 20 Veljača 2014 09:43

Za predsjednika izabran Slavko Rich

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

IZVANREDNA IZBORNA SJEDNICA GRADSKOG KUD-a POŽEGA -

POŽEGA – Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega ima novo rukovodstvo. Na Izvanrednoj izbornoj skupštini za predsjednika društva izabran je Slavko Rich, za dopredsjednika Jozo Batori, a imenovano je i 11 članova Izvršnog odbora.
- Ja sam se već više godina osobno zalagao da taj KUD radi i opstane, bilo mi je lijepo družiti se s članovima KUD-a a i pomagao sam društvo novčano i kao sponzor u prijevozu. Došlo je vrijeme da se promijeni dosadašnji predsjednik Bruno Horvat, koji se sada na mene ljuti, ali on se nije pojavljivao četiri, pet mjeseci u društvu, nije pitao što je, da li se mogu platiti režije i troškovi. Ja sam kao dopredsjednik izvršio konzultacije s Nadzornim i Izvršnim odborom, koji su svi zajedno odlučili da se pokrene Izvanredna skupština i izabere novo rukovodstvo u cilju opstanka i nastavka rada KUD-a – kaže Rich, koji dodaje da su to zaslužili svih 110 članova od koji je 40 djece, da se dosadašnji rad nastavi, a ne da se društvo raspe.
- Danas smo raspoređeni u četiri grupe, probe održavamo tri puta tjedno, aIMG 8791 ove godine smo si u plan unatoč nedostatku financija planirali 50-tak nastupa i gostovanja. Novaca nema, a probat ćemo razgovarati s našim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, jer smo ipak gradsko društvo, da nam osigura više sredstava. Znam da smo u proračunu dobili 15 tisuća kuna, a to nam dostaje tek da platimo režije za naše prostorije. Nemamo za gostovanja, pa ćemo ih reducirati i smanjiti, no problem nam je financiranje voditelja, što su nam i najveće stavke, a bez njih društvo ne može raditi i napredovati – dodaje Rich. Da bi se financirali članovi KUD-a na svim manifestacijama peku lepinje i prodaju kolače, kako bi namakli sredstva upravo za nastupe. Očekuju da će od grada dobiti bar onoliko sredstava koliko je dobio i drugi gradski KUD, a to je 25 tisuća kuna, iako imaju znatno više članova i sekcija u društvu.
Za lipanj u cilju promocije folklora i popravljanja svoje financijske situacije planiraju i nastup Ansambla Lado u Sportskoj dvorani Grabrik, a nadaju se da će im grad osigurati dvoranu za taj folklorni spektakl.