Četvrtak, 30 Siječanj 2014 10:50

28 nastupa i gostovanja prošle godine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA HKUD SLAVONIJA JAKŠIĆ  -

JAKŠIĆ – Vrlo vrijedno folklorno društvo HKUD SLavonija iz Jakšića može se pohvaliti brojnim nastupima i gostovanjima u prošloj godini, jer su imali čak 28 nastupa po cijeloj Slavoniji, Moslavini, Virovitici, ali i Mađarskoj. Nastupali su na Vinkovačkim jesenima, ali i na humanitarnim koncertima pomažući drugima.
 IMG 7028- Naš KUD ima 50-tak članova koji rade u tri sekcije, Velika folklorna skupina, dječja folklorna skupina i tamburaši. Društvo je to koje okuplja veliki broj djece i mladih ljudi pružajući im na taj način mogućnost da svoje slobodno vrijeme korisno provedu. Svaki tjedan smo imali po neku aktivnost jer uz 28 nastupa tu je i 60-tak proba velikog folklora i 30-tak proba malog folklora – rekao je podnoseći godišnje izvješće o radu predsjednik društva Dario Pažin. Društvo ima svoje prostorije bivšeg vatrogasnog doma, a prošle godine uz skromna financijska sredstva nabavilo je nešto dijelova nošnji, opanaka i ženskih sandala te instrument samicu.
IMG 7030Društvo ima svoju smotru folklora „Pjesmom u jesen“ na koju im  dolaze društva iz cijele Hrvatske, a najdalji gosti su im iz Vodnjana u Istri. Unazad dvije godine organiziraju i Dječju smotru folklora na koju im dolaze dječji folkloraši iz Požeško-slavonske županije i Slavonije.
Na godišnju skupštinu došli su im gosti iz petnaestak folklornih društava što govori o njihovom dobrom radu i popularnosti, a podršku im je dao i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.
Za desetgodišnji aktivan rad u društvu priznanja su dobile Elvira Bobok i Sunčica Baša. (AGM Kruna)