Srijeda, 25 Siječanj 2012 22:03

General pukovnik Mladen Markač

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE TRENK ORGANIZIRALA PROMOCIJU KNJIGE  -

POŽEGA - Knjiga koju je uredio novinar i publicist Mladen Pavković donosi životni i ratni put generala Markača sve do nepravomoćne presude u Haagu.

P1253721- Nakon haaške presude generalu Markaču zajedno s njegovom obitelji i uz  njegov pristanak odlučio sam prirediti ovu knjigu. Želja mi je bila da što više ljudi konačno sazna pravu istinu - istaknuo je na promociji u Požegi pred velikim brojem okupljenih građana autor Mladen Pavković.

P1253717

Na gotovo 400 stranica knjiga donosi dokumente i fotografije životnog i ratnog puta generala Markača. Priloženi su i faksimili svih njegovih odličja. - Naime, ne postoji odličje za junaštvo u Domovinskom ratu koje mu nije dodijeljeno. Iz svega toga čitatelji mogu zaključiti je li riječ o ratnom zločincu ili heroju i junaku Domovinskog rata kao što tvrdimo mi hrvatski branitelji, posebno specijalci koji smo zajedno s njim ratovali - dodao je autor.

Knjigu je u Haagu osobno pročitao i sam general Markač te iskazao zadovoljstvo činjenicom  što nije ostao sam , i što ima onih koji i na taj način prate njegovu sudbinu.

Interes za knjigu je vrlo velik, promovirana je u 35 hrvatskih gradova, a na promociji u Požegi brojne je posjetitelje u ime generala Mladena Markača pozdravila njegova supruga Mirjana Markač.