Subota, 05 Listopad 2024 11:07

Promoviran spot za pjesmu Filipa Kresovljaka "Ljutko" pobjednicu ovogodišnjih Cvjetića glazbe

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PLETERNICA - Muzej bećarca u Pleternici bio je domaćin promocije spota pobjedničke pjesme s ovogodišnje autorske večeri Dječjeg tamburaškog festivala "Cvjetići glazbe". Pobjednik je bio Filip Kresovljak koji je pjevao autorsku pjesmu "Ljutko" a za nagradu je dobio snimanje spota od pokrovitelja Grada Pleternice. Tekst i glazbu za pjesmu je napisao Dominik Blaževac, aranžman Dominik Škrabal.

Spot je snimio Alen Šajer, tonski uredio Antun Adžić a u spotu uz samog Filipa koji pjeva pjesmu i svita tamburicu, nastupali su učenici Glazbene škole iz Pleternice, učenici koji pohađaju Dramsku skupinu, mladi nogomertaši NK "Slavije" za koje igra i Filip kao uspješni nogometaš, a sam je i priznao da su mu pjevanje i nogomet podjednake ali velike ljubavi.

Predsjednik Glazbenog društva "Cvjetići Glazbe" Valentin Petranović se zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli u izradi spota, a najavio je za festival 2025. godine novitete. Pozvao je sve da se ove godine pripreme i prijave ranije, jer sve pripreme za festival kreću ranije, pa je pozvao autore glazbe, teksta, aranžmana i pjevače da pripreme pjesme i prijave ih za "Cvjetiće glazbe" 2025. Pozvao je djecu, mlade pjevače koji imaju želju za nastupom da se prijave već na prvu audiciju koja se održava 27. listopada (nedjelja) u 19 sati u dvorani Interpretacijsakog centra Terra Panonica, a svoje radove prijave do 01. studenog.

Svoje zahvale svima koji su sudjelovali u pripremama i izradi spota zahvalio se i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, dodajući da je iza Cvjetića glazbe duga tradicija te da će grad i dalje sudjelovati i poticati stvaralaštvo i rad društva te samog festival "Cvjetići glazbe".

Uslijedio je prvi intervju i razgovor s Filipom koji je vodila moderatorica predstavljanja Iva Glibo. Sa dvije pjesme nastupila je Dječja skupina KUD-a Orljava iz Pleternice a onda su brojni posjetitelji pogledali i snimljeni spot za pjesmu "Ljutko" Filipa Kresovljaka.