Ponedjeljak, 16 Rujan 2024 09:52

Održana 3. Smotra starogradskih pjesama i plesova "Na te mislim" KUD-a Bektež uz gošću Branku Došen

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KUTJEVO - KUD Bektež organizirao je po treći puta Smotru folklora starogradskih pjesama i plesova "Na te mislim" u Kino sali u Kutjevu. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije, a sve u sklopu manifestacije "Kulturno ljeto 2024. Kutjevo". Na samo uvodu goste i učesnike na smotri te posjetitelje u kino dvorani pozdravili su Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež, Ivica Malnar, savjetnik gradonačelnika grada Kutjeva i Ferdinand Troha, zamjenik županice koji je smotru i proglasio otvorenom.

 - Starogradska glazba, pa i plesovi, dio su našeg identiteta i drago mi je da se u našoj županiji našao KUD koji njeguje i ovaj glazbeno-scenski izričaj. Drago mi je vidjeti i goste iz drugih dijelova naše Domovine koji dolaze ovdje i također pokazuju interes za ovaj izričaj – istakao je zamjenik županice Ferdinand Troha otvarajući 3. Smotru folklora starogradskih pjesama i plesova u Kutjevu, a kasnije smo saznali od moderatorice Anite Katić, prof. da je upravo on bio i inicijator pokretanja jedne takove smotre starogradskih pjesama i plesova kao istinski zaljubljenik u iste koje su vrijedni članovi KUD-a Bektež I prihvatili. Sad je to već pomalo tradicija koja je je dobila i svoje treće izdanje a svi se nadamo i nastaviti dalje.

Uz domaćine iz KUD Bektež koji su otpjevali istoimenu pjesmu iz naziva smotre "Na te mislim", nastupili su Kulturno umjetničko društvo “Sklad” Đakovo, Plesna udruga “Stari fijaker” iz Đakova, Kulturno umjetničko društvo “Lisinski” Našice, Folklorni ansambl Požega sa ženskom pjevačkom skupinom u starogradskim nošnjama, Ženska plesna skupina “Drumarice” i Kutjevački tamburaški orkestar. Posebni gosti bili su Marinko Markota sa recitacijom pjesama, te poznata pjevačica starogradskih pjesama Blanka Došen koja je izvela nekoliko starogradskih i poznatih pjesama.

Medij