Ponedjeljak, 02 Rujan 2024 08:13

Članovi Matice slovačke Jakšić na dvodnevnoj manifestaciji "Slovaci do Drlaku" u Josipovcu Punitovačkom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

JOSIPOVAC - Matica slovačka Josipovac i SKUD „Braće Banas“ već šesnaestu godinu za redom organizirali su manifestaciju pod nazivom „Slovaci do Drlaka“ koja je ove godine održana 30. i 31. kolovoza 2024. godine. Dio manifestacije je započeo likovnom kolonijom koja je održana već 18.  kolovoza, a umjetnička djela nastala na toj  koloniji su  izložena na samoj manifestaciji. Održana je svečana sjednica povodom 30. obljetnice Matice slovačke Josipovac, brojni nastupi  folklornih skupina te bogata gastro i izložbena ponuda.

U subotu 31. kolovoza 2024. program je započeo Svetom misom u crkvi Sv. Mihaela, a nastavljen je s kulturno umjetničkim programom, na kojem je  uz domaćine predstavljenii brojni članovi slovačkih matica iz Hrvatske, nekoliko susjednih kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske te gostujuće društvo iz Bosne i Hercegovine. Kroz oba dana manifestacija je bila  obogaćena gastro ponudom, likovnom izložbom i izložbom rukotvorina. U oba dana manifestacije bila je brojna domaća i vanjska publika uz 500-tinjak izvođača sudionika.

Matica slovačka „Kukučin-Kuntarić“ Jakšić poslije dinamičnog nastupa bila je ispraćena sa pozornice veselim i dugim pljeskom.