Ponedjeljak, 01 Srpanj 2024 12:39

Predstavljanje knjige Georgija Diklića "Promišljanja" u Gradskoj knjižnici Požega - Galerija svjetlosti, utorak 2. srpnja u 19 sati

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Galerija svjetlosti Gradske knjižnice Požega bit će mjesto predstavljanja nove knjige Georgija Diklića "Promišljanja" u utorak 2. srpnja od 19 sati. Moderator predstavljanja je Vinko Tadić, prof. a o autoru i knjizi će govoriti vlč. Josip Krpeljević, dr. sc. Ivan Vukoja i sam autor, prim. Georgije Diklić.

Knjiga je izašla u nakladi Družbe Braće Hrvatskog Zmaja iz Zagreba, urednik je Vlado Drkulac, recenzije su napisali Lea Diklić i vlč. Josip Krpeljević, a tiskala je Agencija za marketing i izdavaštvo "Kruna" iz Požege.

Gergije Diklić do sada je napisao i izdao "Iskrice duha", "Didine pjesmice", "Zavičajne ravni", "Izazovi pogleda" a napisao je i opsežnu monografiju o obitelji pl. Kraljević u Požegi koja čeka objavljivanje.

O nastanku "Promišljanja" autor Diklić je istakao: - Godinama čitajući zapisivao sam što sam pročitao i k tome svoja razmišljanja dopisivao. Nakupilo se podosta toga, što ovim putem želim podijeliti s vama. Knjiga koju čitate nije znanstveni rad, nego subjektivno viđenje života, bez pretenzija da se s njim morate složiti. U njoj je istina gledana i viđena srcem. To je pokušaj prikaza života s bojama, mirisima, toplinom i trpkosti. Osobni doživljaj mojih devedesetih godina.