Srijeda, 26 Lipanj 2024 12:31

Najavljen "Piknik s knjigama" na Hipodromu u Pleternici u petak 28. lipnja - Kvizomanija i Kraljevna na zrnu graška

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Piknik s knjigama je program koji potiče kulturu čitanja, a financijski ga podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. Prvi ovogodišnji Piknik s knjigama ima istu lokaciju kao i prošle godine, hipodrom u Pleternici a održat će se 28. lipnja 2024. godine.

Kao i svake godine imamo program za djecu i odrasle. Mladi će imati ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti u 17:30 sati dok će djecaimati priliku u 18:00 sati pogledati predstavu ''Kraljevna na zrnu graška''u izvedbi kazališta ''Mala scena'' iz Zagreba.

Jedna kraljevna, jedan kraljević, zamišljeni Pričalo i vesela Malena sigurno će sve razveseliti, nasmijati, raznježiti.Ovo je poznata priča o princezi koja nikako ne može zaspati zbog jednog majušnog zrna graška, puna veselih songova koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije.Predstava je participativnog karaktera, što znači da u njoj sudjeluju i djeca u većoj mjeri nego u klasičnim izvedbama!

U programu za odrasle mijenjamo lokaciju i vraćamo se u prostor Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica gdje će nam u 19:00 sati autorica Mira Šulc predstaviti svoju zbirku pjesama ''U životnom vrtlogu''. Autorica Mira Šulc rođena je 22. listopada 1954. godine i živi u Jakšiću. Od djetinjstva piše poeziju i član je Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije ''Matko Peić''. A više o njenoj poeziji možete saznati u petak!

Vidimo se u petak na hipodromu i u knjižnici! Dobrodošli!Piknik s knjigama 2024