Subota, 30 Ožujak 2024 12:29

Petar Dragojević u društvu obitelji, Jole, Domenice i ostalih kolega i prijatelja predstavio novi spot za pjesmu "Ratnika bez sna"

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Nakon uspješnica "Vatra i voda", "Ljubav" i "Spavam sam" koje osvajaju na prvo slušanje, Petar Dragojević i njegov prokušani autorski tim predstavili su jučer u Splitu, u hotelu AC by Marriott Split novu glazbenu priču - "Ratnik bez sna".
     Promocija u društvu obitelji, prijatelja i kolega
Promocija novog spota i pjesme okupila je obitelj, prijatelje, suradnike i kolege Petra Dragojevića, a među brojnima bili su i Jole, Domenica, producent Hrvoje Domazet, redatelj spota Slaven Jurić, skladatelj Joško Banov te novinar i voditelj Gordan Vasilj. "Ratnik bez sna" oduševio je prisutne, a prognoziraju mnogi, ovo je još jedan Petrov hit.

"Alen Nižetić i Hrvoje Domazet ponovno su napravili vrhunsku pjesmu, a Slaven Jurić majstorski ju je sažeo u spot. Postali smo stvarno uigran tim, a ovog puta, ovom glazbenom pričom želimo prenijeti poruku o važnosti ljubavi, da se za nju uvijek vrijedi boriti i da nas ništa ne može slomiti kada ju imamo", rekao je Petar na promociji. 
      Inspiracija za pjesmu
Alen Nižetić, autor stihova i glazbe Petrove nove pjesme, otkrio je: "Petra sada već dosta dobro poznajem. Znam da je u sretnom braku, da ima mnogo djece. Palo mi je jedan dan na pamet da je svaki otac koji ima svoju obitelj i djecu, koji se bori za osnovne vrijednosti – ratnik u životu. Zašto je taj ratnik bez sna? Jednom mi je Petar rekao da nije spavao cijelu noć kako su mu djeca bila bolesna. Tako mi je sinula ta ideja za ratnika bez sna koji se bori za svoju djecu i obitelji. Tako je ovo zapravo obiteljsko-ljubavna priča. Oko tog ratnika bez sna je nastao ostatak teksta koji govori da ništa u životu nije lako, kao ni održavanje ljubavi i tog zajedničkog života.
"Petru se tekst pjesme svidio na prvu, što se vidi, kako kaže Alen, u njegovoj iskrenoj interpretaciji. "Hrvoje Domazet je ponovno napravio odličan aranžman i produkciju. Imamo dogovor da moramo sva trojica biti zadovoljna pjesmom da bi išla dalje. I ovog smo puta sva trojica digli ruku da je to to", dodao je Alen.
     Velika količina ljubavi u kadrovima novog spota
Nakon što mu se u prošlom spotu pojavio najstariji sin David, Petar je ovog puta priču o ljubavi u spotu zaokružio s bliskim prijateljima i rodbinom. Redatelj spota Slaven Jurić otkrio je da rad s glumcima amaterima ima svoje izazove, ali kadar s iskrenim osmijehom nema cijenu.

"Na kraju sam baš jako zadovoljan s finalnim proizvodom, a vjerujem i da će drugi to prepoznati. Teško je ostati imun na toliku količinu ljubavi u 4 minute", zaključio je Slaven. Ako je suditi po reakcijama na jučerašnjoj promociji, to je uistinu tako.

Fotografije: Jadran Babić

Spot možete pogledati i poslušati: https://www.youtube.com/watch?v=w-tSmeJhAkc&ab_channel=Scardona