Subota, 09 Ožujak 2024 16:35

Suradnja koja je spojila klapu i tamburaše u savršenu kombinaciju

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar predstavljaju pjesmu "Uvijek ću te voljeti"



Ljubav prema glazbi, prijateljstvo i niz zajedničkih nastupa potakli su mornaričku klapu "Sveti Juraj"Varaždinski tamburaški orkestar pod ravnanjem maestra Tibora Büna da udruže glazbene snage na zajedničkom singlu "Uvijek ću te voljeti". Riječ je o pjesmu koju je "Sveti Juraj" predstavio 2011. na Splitskom festivalu. Sada je postala nešto što je, osim kipa Grgura Ninskog, zajedničko Splitu i Varaždinu.
Povezivanje kroz note i glazbu
elja i namjera nam je da se sjever i jug, tambura i klapa, kontinent i more nastave povezivati kroz note i glazbu", poručili su iz Varaždinskog tamburaškog orkestra.
Glazbu ove romantične pjesme potpisuje Pero Kozomara, a stihove Fayo. Aranžman potpisuju Nenad ŠiškovRoman Gross.

"Pjesma je iznimno melodična, s tekstom koji se lako pamti i izvrstan je spoj klape i tambure, spoj hrvatskog juga i sjevera s predivnim kadrovima Varaždina", dodao je Marko Bralić, solist u pjesmi i frontman klape. 
Spot iz barokne prijestolnice Hrvatske
Cijelu je glazbenu priču zaokružio videospot sniman pod redateljskom palicom Tonija Lekića. Kadrovi spota prikazuju neke od varaždinskih znamenitosti. Tamburaški orkestar i klapa simboličnu su poveznicu pronašli u kipu Grgura Ninskog koji krasi i Split i Varaždin. U spotu se pojavljuje i sopranistica Gabriela Hrženjak

"Zaista samo sretni što pjesma 'Uvijek ću te voljeti' ima premijeru upravo na Dan žena", poručili su klapa i orkestar.

Skora objava istoimenog albuma
Suradnja Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape "Sveti  Juraj" HRM započela je krajem 2012. godine na proslavi 20. godišnjice 7. gardijske brigade "Pume".
Nakon nekoliko zajednički izvedenih skladbi, članovi obje glazbene skupine posebno su se povezali te intenzivno nastavili surađivati. Do danas su održali više zapaženih zajedničkih nastupa od kojih treba izdvojiti onaj na Špancirfestu 2013. godine, u Kaštelima 2014. te koncerte povodom dana gradova Splita i Varaždina 2022. godine.

Kruna ovog tamburaško-klapskog prijateljstva zasigurno će biti album "Uvijek ću te voljeti" koji će se u prodaji naći početkom svibnja.

Fotografije: Toni Lekić

Poslušajte i pogledajte novi spot:

https://www.youtube.com/watch?v=pvUapCIkOrg&ab_channel=Scardona