Petak, 02 Veljača 2024 14:50

Završna svečanost školskog projekta 19. "Cesarić u Cesariću" u Dvorani Svjetlosti Gradske knjižnice Požega

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Već punih 19 godina učenici i učitelji Osnovne škole Dobriša Cesarić iz Požege provode svoj projekt "Cesarić u Cesariću". Cilj projekta je proučavati i povezati pjesništvo Dobriše Cesarića sa nastavnim i vannastavnim temama, a ove godine kroz sve se protezao motiv "Preobrazba". Tako su nekada u svojim projektnim zadatcima učenici i njihovi mentori tražili prijateljstva, znanja, svjetlost, ljubav, čarolije, Slavoniju putovanje, domovinu, čovjeka, a uvijek povezuju i glazbu, ples, likovnu umjetnost. Koordinatorica na cijelom programu je prof. hrvatskog jezika i književnosti Blanka Đimoti Zima.

Završna svečanost projekta održana je u prepunoj "Dvorani Svjetlosti" Gradske knjižnice Požega, a osim učenika razrednih odjeljenja i vannastavnih grupa OŠ Dobriše Cesarića sudjelovali su kao gosti učenici i mentori Glazbene škole Požega te članovi GFR Film Video Požega.

Na početku je sve brojne posjetitelje i uvažene goste pozdravila ravnateljica Cesarića mr. sc. Lidija Pecko: - Iznimno sam ponosna što se ovaj projekt održava toliko godina, počevši od njegovog idejnog začetnika gospodina Ive Abibovića te naše koordinatorice Blanke Đimoti Zima. Slijedeće godine obilježit ćemo jubilej i 20 godina provođenja našeg školskog projekta "Cesarić u Cesariću". Želim svima da se ugodno osjećate danas i da podržite naše učenike i mentore koji su za sve vas pripremili vrlo bogat program.

Sve okupljene pozdravila je u ime osnivača Grada Požege, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, a programu je nazočila i ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija Sabljak, ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo i prof. Željko Balog, osnivač i dugogodišnji predsjednik Kino kluba Gimnazija koji je snimio posjete pjesnika požeškoj Gimnaziji prije pedesetak godina.

U zaista bogatom programu koji su uspješno vodili Benedikta Samardžija i Lovro Prevendar iz 8.a posjetitelji su vidjeli 9 točaka, od glazbe, pjesme, recitacija i filma o posjeti Dobriše Cesarića i Jure Kaštelana Požegi.