Četvrtak, 19 Rujan 2013 09:39

Pismom kroz Slavoniju

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

5. LJETNI GLAZBENI FESTIVAL BRESTOVAC 2013. -

BRESTOVAC – Na ljetnoj pozornici ispred vatrogasnog doma u Brestovcu održan je 5. po redu Ljetni glazbeni festival Brestovac 2013. Ovu revija tamburaške glazbe i pjesme pod nazivom Pismom kroz Slavoniju organizira IMG 9458Udruga požeška zlatna dolina uz pokroviteljstvo općine Brestovac.  - Evo u Brestovac smo na Ljetni glazbeni festival ponovno doveli brojne poznate i uspješne, ali i one koji počinju u tamburaškoj glazbi – istakao je organizator Stjepan Andrić. Festival je u ime pokrovitelja otvorio Jozo Buće, zamjenik načelnika općine Brestovac.

Pred više od 500 posjetitelja nastupili su folkloraši KUD Berde Brestovac, TS Brijest Brestovac, Kristina Pavlović iz Cerovca, TS Posegana, Zvonimir Kalić iz Đakova, TS Slavonski san iz Đakova, Stjepan Japarić iz Požege, Sanja Jelinčić iz Đakova, TS Bisernica iz Požege a s njima kao solista pjevao je IMG 9459Boris Benčić, koji je i vodio festival, a na kraju prvog dijela večeri tamburašice Garavuše iz Kutjeva.

U drugom dijelu festivala svoj cjelovečernji koncert održali su Najbolji hrvatski tamburaši, a u nastavku već pomalo hladne noći sve posjetitelje dobro su zagrijali zabavnjaci, Band Estrada iz Požege.