Četvrtak, 07 Prosinac 2023 09:35

Uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom Koncert Glazbene škole Požega za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Glazbena škola Požega već nekoliko godina organizira Koncert u kojem sudjeluju učenici i njihovi mentori. U Velikoj koncertnoj dvorani koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta odličan glazbeni i prigodni program izveden je za posebnu publiku, za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji i asistente.

Na početku sve su pozdravili ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević i predsjednica Udruge OSI Požega Jelosavka Jakovljević koji su istakli da Međunarodni dan osoba s invaliditetom ima veliki značaj za sve osobe s invaliditetom, a ovim kulturnim događajem želi se proslaviti još jedan uspjeh u pogledu pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom. Prvi puta se koristila, nakon nedavnog postavljanja, kosopodizna platforma u Glazbenoj školi Požega, postavljena uz pomoć Ministarstva branitelja i Grada Požega. Posebne zahvale u vezi toga uputila je predsjednica OSI Jakovljević ministarstvu i gradu Požegi, čija zaista vrijedna svrha se pokazala danas kada su desetine osoba u kolicima i teško pokretne osobe uspjele doći na ovaj koncert.

U programu su sudjelovali: Mladi tamburaški orkestar škole, sa dvije skladbe, te učenici kao solisti Jan Vinković, gitara, Lara Čokrlić, solo pjesma, Paola Čevapović, bisernica, Antun Jakobović, harmonika, Jan Vinković, gitara, Barbara Klemenić i Petra Malčić na violinama, Bruno Jakovljević, truba, Edita Mikiić, rog, Marta Tomić, sopran, Lucija Prpić, flauta, Ana Marija Ralašić i Dorian Žunić na klaviru, Marin Klarić, klavir, Ela Subotić, ksilofon, sve uz klavirsku pratnju mentora i profesora, a na kraju je Dječji zbor srednjeg uzrasta Glazbene škole Požega izveo dvije skladbe uz ravnanje dirigentice Vesne Flajsig Mirković. 

Dobrotu i darežljivost sv. Nikole ove godine podržala je Zaklada "Hrvatska za djecu" kroz projekt Udruge koji nosi naziv Razvijamo TIM (Tolerantnu Inkluzivnu Mladež) što je posebno vidljivo kroz organizaciju ovakvog koncerta, te vjerujemo kako je mladim izvođačima bio poseban gušt svirati za svoje mlade prijatelje, vršnjake koji su članovi Udruge.

U narednom razdoblju kroz spomenuti projekt Udruga planira organizirati goallball turnir za osnovnoškolce te djecu i mlade s poteškoćama u razvoju te izlet na Državnu ergelu u Lipik kako bi mu osim kulturno-umjetničke, dodali i sportsko-rekreativnu te edukativnu notu.

logo osi