Breadcrumbs

Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 08:57

Unatoč upozorenjima policije za vikend vozači napravili čak 91 prekršaj a "najbolji zaradio" 1.580 eura kazne

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu - 

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 25. ožujka 2023. oko 9.40 sati u Lipiku u Jadranskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda upravljao 30-godišnjak.  

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura.