Subota, 04 Ožujak 2023 09:34

Izložba slika i skulptura "Slavoniji s ljubavlju"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica bila je domaćin velike skupne izložbe slika i skulptura domaćih autora s područja Pleternice i Požeštine pod nazivom "Slavoniji s ljubavlju". Bila je to izložba koja se dugo čekala, istakao je odmah na početku ravnatelj knjižnice Franjo Novak u obraćanju velikom broju posjetitelja.

Na samom početku Duško Bijelić iz KUD Bektež izveo je slavonsku pjesmu na samici koju su prihvatili i svi posjetitelji, a tijekom večeri Vladimir Štibrić uz gitaru otpjevao je nekoliko pjesama. Dragutin Bajt je održao uvodni govor na temu "Slavonija u slikama" a nekoliko pjesnika: Marinko Markota, Jasna Kajtar, Ivo Abibović i Željka Rezo pročitali su nekoliko pjesama o Slavoniji. Izložbu je otvorila pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Na izložbi su izloženi radovi slijedećih autora: Tihomir Čulina, Dragutin Bajt, Milan Bajt, Nediljko Ožić, Željko Radmirović, Ljubica Josipović, Đurđica Jurišić, Anita Stojčević, Đurđica Jurić radovi od slame, Andrija Radonić posthumno, Šimun Šekelja, Miro Šekelja, Vide Marić, Dragutin Kepić, Darko Škoda, Kata Petrović izrađeni ručnici, Zdenka Parađ izrada beba, Marija Samardžija izrada lutki.