Subota, 25 Veljača 2023 09:52

Sastanak s članovima Big Band-a Požega u Županiji

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zajedno s pročelnicom UO za gospodarstvo Jelenom Ferdebar Hak, održala je radni sastanak s članovima požeškog Big Band-a, Zvjezdanom Marjanovićem, Damjanom Pirovićem i Milanom Filićem, koji su informirali županicu o svome radu i djelovanju.

Također, na sastanku je bila riječ i o projektu uređenja amfiteatra nekadašnjeg požeškog atletskog stadiona, a svoje prijedloge na tu temu dali su i članovi Big Banda koji već duži niz godina upravo na tom prostoru organiziraju i održavaju niz uspješnih koncerata koji okupi brojne Požežane i goste.

Krajem ljeta 2018. godine upravo na bivšem atletskom stadionu održan je Aurea Jazz Fest te po prvi puta i Aurea Urban Fest, čime se navedena lokacija pokazala punim pogotkom jer su Big Band Požega, Marko Tolja, Cubismo, TBF i brojni drugi gosti ponovno oživjeli požeški amfiteatar. Uspješan program Aurea Festa Požega na bivšem atletskom stadionu ponovljen je i 2019. godine čime se pokazalo kako je upravo nekadašnji požeški atletski stadion mjesto za koje su Požežani izuzetno vezani te se na njegovoj revitalizaciji koju je prepoznala i županica Jozić, zaista treba poraditi.

Mlađe generacije o ovom kultnom požeškom mjestu koje je izgrađeno 1950. godine mogu samo slušati, jer je upravo na toj lokaciji 1998. godine započela izgradnja nove zgrade požeške Gimnazije te od tada, zadnjih četvrt stoljeća, Požega nema svoj atletski stadion, osim jednog manjeg dijela južne strane s tribinom.