Utorak, 10 Siječanj 2023 17:20

Obilježili 120. godina rođenja pjesnika Dobriše Cesarića prigodnim programom uz njegovu rodnu kuću

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA – Obilježavanje dana rođenja pjesnika i Požežanina Dobriše Cesarića već 18. godina provodi OŠ Dobriše Cesarića u Požegi. Prigodnim kulturnim programom, polaganjem vijenca na spomen ploču postavljenu na njegovoj rodnoj kući ove godine obilježena je 120. godišnjica rođenja upravo na 10. siječnja.

IMG 9774

 

Osim ovog prisjećanja rođendana, škola zajedno s učenicima i učiteljima provodi i svoj projekt "Cesarić u Cesariću" koji se provodi kroz nekoliko dana u školi,sa brojnim radionicama, izložbama, ali i kroz nekoliko predmeta i vannastavnih aktivnosti. Ovogodišnji projekt čija završnica je najavljena za 25. siječnja u Gradskom kazalištu Požega govorile su ravnateljica škole Lidija Pecko i voditeljica projekta Blanka Đimoti Zima.IMG 9778

 

Svoju podršku ovom događanju i sjećanju na rođendan Dobriše Cesarića istakli su zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević koji su se osobno pridružili obilježavanju. Prigodni program s nekoliko pjesnikovih pjesama izveli su učenici cesarićeve škole.

IMG 9777