Srijeda, 26 Lipanj 2013 12:03

Koncertom „Pjesmom kroz Hrvatsku“

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

ZAPOČELO 12. POŽEŠKO KULTURNO LJETO  -

 

POŽEGA – Započelo je ovogodišnje 12. po redu Požeško kulturno ljeto, kao skup dvadesetak priredbi i kulturnih događanja, koja Požežanima i njihovim gostima osigurava izlaske, zabavu i događanja u ljetnoj sezoni koja se uglavnom seli na morsku obalu i poznata ljetovališta. No za Požežane to znači cijeli sedmi mjesec pregršt događanja i kulturnih priredbi, koncerata, večeri poezije, sportskih susreta, partyja i dr. Sve događaje najavio je Bruno Horvat, direktor ureda Turističke zajednice grada Požega, koja je i organizator manifestacije, a sve se održava uz pokroviteljstvo grada Požege. IMG 3930Svečanom otvaranju uz požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegove zamjenike Darka Puljašića i Maria Pilona, nazočio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, vijećnici Gradskog vijeća grada Požege i brojni Požežani koji su napunili dvoranu Gradskog kazališta Požega. IMG 3938– Nadam se da će ove godine požeško kulturno ljeto i sadržaji koji su planirani zadovoljiti sve ukuse. Moramo svi zajedno poraditi na valorizaciji vrijednosti svih naših sugrađana koji daju sadržaje iz kulture i glazbe. Oni sudjeluju u svakoj prigodi kada grad Požega obilježava svoje manifestacije, a ako to ne cijenimo mi sami nemojmo očekivati da će to cijeniti netko drugi. smatram da je ovo početak jedne nove suradnje u kojoj je u gradu požegi svatko dobro došao da pokaže ono što zna i može a da i mi svi koji nismo toliko talentirani u tome uživamo – rekao je gradonačelnik Neferović na otvorenju.

IMG 3944Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto započelo je koncertom „Pjesmom kroz hrvatsku“ koji su zajednički pripremili Lička zavičajna udruga „Vila Velebita“ i njihov mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega, a najavio ga je predsjednik ličkog društva prof. dr. sc. Josip Fajdić.

Svako društvo izvelo je nekoliko odlično pripremljenih točaka, a onda su na oduševljenje publike izveli i nekoliko zajedničkih točaka, sljubivši odlično pjevanje s odličnom tamburaškom izvedbom.