Srijeda, 17 Kolovoz 2022 13:09

Počeo s radom petodnevni Ljetni tamburaški kamp u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Počeo je sa radom petodnevni Ljetni tamburaški kamp u Pleternici današnjim dočekom 35 sudionika, njihovih roditelja i profesora glazbe na Trgu bećarca gdje su ih dočekali organizatori, Javna ustanova Pleternica, Turistička zajednica Pleternica, Udruga glazbenih pedagoga i grad Pleternica. U kampu boravi 11 učenika srednjih glazbenih škola i 24 učenika osnovnih glazbenih škola. Polaznici su iz cijele kontinentalne Hrvatske, 21 polaznik izvan Požeško-slavonske županije.

Sa polaznicima će raditi glazbeni pedagozi Damir Butković iz Slavonskog Broda, gost iz Subotice Stipan Jaramazović i Krunoslav Dražić. Tu su profesor Vice Zirdum iz Križevaca, Antun Adžić i Valentin Petranović iz Požege te naravno Saša Botički kao voditelj kampa.

Nakon prijema i rasporeda u nastavne grupe i rasporedu boravka u Pleternici polaznicima su dobrodošlicu iskazali ravnateljica Javne ustanove Pleternice pod kojom djeluje Muzej bećarca i voditeljica projekta Ljetnog tamburaškog kampa, Jasna Hoffmann, predsjednik Udruge glazbenih pedagoga i voditelj Ljetnog kampa Saša Botički, te gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić.

 - Ono što se trudimo zadnjih par godina je izvući našu baštinu iz ormara i saviti je u funkciju turizma, kako bi ona došla na razinu kakvu zaslužuje, ali isto tako da je sačuvamo od zaborava. Ono što radimo s bećarcem, kroz Trg bećarca, pa do uskoro otvorenog Muzeja bećarca te kroz brojne aktivnosti koje radimo s djecom i mladima. Ovo je zapravo jedna kruna svega toga a Ljetni tamburaški kamp je jedna razina više gdje dokazujemo da kroz mlade, kroz struku, pokušavamo postati jedan centar izvrsnosti nematerijalne kulturne baštine – tambure i bećarca. Ovo je prvi u nizu i jedinstveni ovakav kamp u Hrvatskoj, a želimo da to postane tradicija. Polaznici borave u Pleternici i koriste sve ono što grad nudi od ugostiteljske i turističke ponude - rekla je gradonačelnica Šarić, te sve pozvala i roditelje polaznika i građane da dođu u nedjelju od 19,30 sati na Trg bećarca kada će se održati završni koncert mladih tamburaša i pokazati što su naučili u kampu.