Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Četvrtak, 09 Lipanj 2022 13:56

36. susret vatrogasnih puhačkih orkestara u Orahovici

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica, povodom obilježavanja 140. obljetnice Društva i 50. obljetnice djelovanja puhačkog orkestra Društva.

            Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 12 vatrogasnih puhačkih orkestara iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Orahovicu očekuje se u nedjelju 12. lipnja, u gradskom parku u Orahovici, od 9:00 do 9:30, a nakon mimohoda gradskim ulicama i zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, otvaranje susreta će započeti u 10:00 sati. Umjetnički program traje od 10:40 do 15:00 sati.

            Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovinu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Susret u organizaciji HVZ-a predstavlja tradicionalno mjesto za druženje i umjetnički rad glazbenika uključenih u vatrogastvo.  Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.

            Zato dođite ovu nedjelju u Orahovicu i uživajte u izvedbama vatrogasnih puhačkih orkestara.