Srijeda, 18 Svibanj 2022 09:38

Za večeras najavljen Međunarodni dan muzeja od 19 sati u Gradskoj knjižnici Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, pokrenuo je 1977. godine Međunarodni savjet za muzeje (ICOM). Svake godine svojim članovima (muzejima i stručnjacima koji rade u muzejima) ICOM preporuča temu vezanu za aktualne trendove i zbivanja u muzejskoj zajednici. Tom prilikom muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom očuvanju.

Međunarodni dan muzeja, na inicijativu MDC-a u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine, a toj inicijativi od samih početaka pridružio se i Gradski muzej Požega. S ciljem promoviranja svoga rada tog dana muzeji organiziraju različita događanja i programe. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je Moć muzeja. Muzeji su posebna mjesta za otkrivanje i podučavanje o našoj prošlosti te otvaraju naš um novim idejama – to su dva bitna koraka u izgradnji bolje budućnosti. U nju vjerujemo i mi te smo unatoč ograničenim mogućnostima zbog adaptacije i dogradnje muzejskih prostora ovaj dan odlučili obilježiti određenim programima koji su predstavljeni na plakatu.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na našim događanjima koji počćinju večeras od 19 sati u Gradskoj knjižnici Požega.

Plakat Dan muzej 2022 small