Breadcrumbs

Ponedjeljak, 07 Ožujak 2022 10:14

Održan 21. Požeški Plesokaz - međunarodni plesni festival

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - U sklopu jedinstvenog međunarodnog plesnog festivala, koji se održavao od 4. do 6. ožujka u sklopu obilježavanja Dana grada Požege, na pozornici Gradskog kazališta predstavile su se umjetničke plesne škole i akademije. Bila je to prva večer 21. Požeškog Plesokaza koji je ove godine, u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar okupio 300 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 35 plesnih ansambala i 23 grada Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost ove su godine svojim dolaskom potvrdili predstavnici umjetničkih škola i akademije. Uz domaćine, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prvu večer svojim plesnim umijećem ispunili su plesači Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice, Umjetničke škole iz Poreča, Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonja iz Zagreba, Plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, Akademije dramske umjetnosti, Plesni odsjek iz Zagreba te Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

e37cb185c8f2dc5dd52ce2fc045570ec 7 XL

U ime Grada Požege plesače i publiku pozdravila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
- Cilj je okupiti veliki broj plesača koji su profesionalno vođeni, iz cijele Hrvatske i inozemstva, što naša draga Ilijana iz godine u godinu, na našu radost, i uspijeva. Požeški Plesokaz, usmjeren je prema umjetničkim plesnim školama, plesnim odjelima glazbenih škola, kao i samoj plesnoj Akademiji kao perjanici plesnog obrazovanja u Hrvatskoj i zbog toga smo posebno ponosni. U ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i u svoje osobno ime, od srca vam čestitam na svim kulturnim aktivnostima koje organizirate u našem gradu i želim svima vama, pogotovo našim gostima iz Češke i Makedonije, da ponovno dođete u Požegu. – kazala je Petrović.

Program prve večeri vodila je kazališna, filmska i televizijska glumica i redateljica Sara Stanić. Druga večer bila je posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a treća show, jazz, break i hip-hop plesu. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, kao i TZ Grada Požege i TZ Požeško-slavonske županije.

e37cb185c8f2dc5dd52ce2fc045570ec 6 XL