Subota, 18 Rujan 2021 12:47

Održana 7. Likovna kolonija Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita" u Požegi održava se 7. po redu Likovna kolonija koja je okupila preko dvadeset slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Koprivnice i drugih gradova. Nastavak je to započete aktivnosti na prezentaciji likovnih ostvarenja više umjetnika u našoj sredini, koju je započeo predsjednik društva prof. dr. sc. Josip Fajdić, a i ove, kao i prošle godine održava se uvjetima pandemije.

IMG 0256 - Uratke Likovne kolonije uvijek prezentiramo za Dan grada u našem Gradskom muzeju, no kako je on sada u renoviranju koje će potrajati nekoliko godina, Izložba radova sa prošlogodišnje kolonije i ovogodišnje kolonije bit će postavljena u novoj zgradi Gradske knjižnice, Dvorani svjetlosti. Okupili smo se, rekao bih u ovo „nevrijeme“, dok traje pandemija korona virusa, pa smo na neki način reducirani jer su neke koji su svih ovih godina dolazili ove godine izostali zbog straha od zaraze. U tom smo pogledu poduzeli sve potrebne mjere i standarde koji su propisani. Želim vam svima da napravite dobre likovne uratke, da dobro prezentiramo tu koloniju kao uvijek do sada, a druga moja želja je da odemo večeras svojim kućama zdravi i sigurni – poručio je dr. Fajdić, koji je kao pravi domaćin sa svojim vrijednim članovima društva priredio slavonski doručak i ručak za umjetnike koji su se razišli po gradu i okolici tražeći svoje teme za slikanje, bilo vedute grada, bilo lijepe detalje, krasne poglede i kulturne objekte.IMG 0254

 

Svi radovi sa dosadašnjih kolonija nakon izložbe krase zidove prostorija Vile Velebita u Požegi, jedan dio završio je kao donacija Gospičkoj biskupiji, neki radovi završe u muzeju, te kao darovi udrugama i na humanitarnim aktivnostima.

Autor: Vladimir Protić