Četvrtak, 26 Kolovoz 2021 10:59

Na "Pjesmom u jesen" pozivaju slijedeći vikend iz Jakšića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

JAKŠIĆ - Pjesmom u jesen, skup je manifestacija koje će se od 3. do 5. rujna odvijati u Jakšiću u organizaciji HKUD-a „Slavonija“ i ŠRD-a „Slavonac“. Cilj ove suradnje je očuvati tradiciju slavonskoga sela kroz njegovanje narodne pjesme, plesa, pripreme hrane te uzgoj i paradno jahanje konja. Događanja će se odvijati na školskom igralištu u Jakšiću, a povorka kićenih zaprega krenut će od zgrade Općine Jakšić.

Prvoga dana ŠRD „Slavonac“ organizirat će 5. Jakšićku fišijadu s početkom u 16:00, a posjetitelje će zabavljati TS Srce bećarsko.

Sljedeći dan, u subotu 4. rujna, održat će se 19. Smotra folklora na kojoj će nastupiti 10 gostujućih kulturno-umjetničkih društava predvođenih domaćinom, HKUD-om „Slavonija“. U sklopu smotre odvijat će se mimohod zaprega i konjanika Konjogojstvene udruge „Vallis aurea“ Pleternica i Konjogojstvene udruge „Vallis aurea“ Požega. Nakon protokolarnoga dijela, posjetitelje će zabavljati Suhopoljski tamburaši.

Nedjelja će biti posvećena dječjoj pjesmi i plesu. Nastupit će devet dječijih folklornih skupina, od toga dvije koje njeguju narodnu tradiciju nacionalnih manjina, Matica slovačka „Kukučin-Kuntarić“ i Češka beseda Kaptol.

Pokrovitelji ovih događanja su Požeško-slavonska županija, Općina Jakšić i TZ Zlatni Papuk.

Nadamo se da ćemo vam uspjeti dočarati raskoš slavonskog tradicijskog izričaja. Veselimo se prvom rujanskom vikendu!   Pridružite nam se!plakat 2021 final