Srijeda, 11 Kolovoz 2021 12:14

Otvorena izložba Trending #HGSS70 – izložba na koju smijete doći u japankama!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Otvorenje izložbe tweetova Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pod nazivom „Trending #HGSS70“ održano je na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega.

Izložbu je organizirala Gradska knjižnica Požega u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Hrvatskom gorskom službom spašavanja stanica Požega.

Posjetiteljima otvorenja izložbe prva se obratila ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo, zahvalila se HGSS-u na suradnji, posjetiteljima na dolasku te je istaknula kako je ova izložba dogovorena mjesecima unaprijed i zbog toga se održava među prvima u Hrvatskoj. Na otvorenju izložbe prisustvovali su i Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a i Josip Kraker, pročelnik HGSS stanice Požega, koji su ukratko prikazali povijest HGSS-a, njegovu važnost za cijelu zajednicu te predstavili koncept izložbe tweetova.

-Tweetovi su jedan dio preventivnog djelovanja, nisu tu samo za zabavljanje ljudi, nego svaki od njih ima nekakvu poantu. Koliko vremena potrošimo u akcijama spašavanja, toliko potrošimo i u preventivnom djelovanju. U Komisiji za informiranje i analitiku trenutno djeluje nas petero i svatko od nas da svoj doprinos pri nastanku tweetova, djelujemo kao mala kuhinja u kojoj svatko od nas da svoj začin. Neki tweetovi nastanu u 3 sekunde, a neki su se kuhali godinama dok se nije dogodila prava situacija i klik  - rekao je Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a.

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i predstavnik Grada Požege Josip Lisjak izrazili su zahvalnost HGSS-u na velikoj pomoći i predanom radu tijekom elementarne nepogode te prepoznavanju požeške Knjižnice kao mjesta za ovakvu jedinstvenu izložbu. Nakon otvaranja izložbe posjetitelji su, uz izložbu tweetova, mogli vidjeti kako izgleda penjanje i spuštanje na užetu.

HGSS na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan i edukativan način dijeli savjete, a povodom 70. obljetnice postojanja na izložbi „Trending #HGSS70“ svoje tweetove prikazali su široj publici.

-Izložba je događaj koji donosi priču o HGSS-u, a ovi tweetovi su jedan prikaz onoga što je HGSS prošao i napravio u svojih 70 godina. Uz same tweetove  i fotografije, cijela izložba puna je simbolike – uže, sigurnosna oprema…- istaknuo je Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a.

Njihove najkreativnije objave na društvenoj mreži Twiter pogledaj na izložbi u Gradskoj knjižnici Požega.

Dođi u Knjižnicu, educiraj se, nasmij se i saznaj zašto je HGSS omiljeni i nagrađivani komunikator u javnom prostoru.

Autor: Inga Devčić, foto: GKPZ.hr