Subota, 31 Srpanj 2021 11:09

U srijedu 4. kolovoza održava se posljednji ovogodišnji Knjignik

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira zadnji ovogodišnji Knjignik. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica.

Knjignik će se održati u srijedu, 4. kolovoza 2021. na Trgu bećarca u Pleternici.

U 18:30 sati imamo kviz za mlade ''Kvizomanija'' iz područja književnosti i opće kulture.

Službeni početak Knjignika je u 19:00 sati kada počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom ''Pale sam na svijetu'' u izvedbi Gradskog kazalištaBeli Manastir.

U fantastičnoj priči “Pale sam na svijetu” priča je o dječaku koji je na tren ostao sam na svijetu. Ne postoji dijete koje nije u barem jednom trenutku htjelo zaviriti i istražiti svijet odraslih. Riječ je o priči koja počinje realistično. Dječak Pale se probudio i otkrio da je sam u kući, ali to ga očito nije omelo. Zaplet počinje onog trena kada je Pale postane svjestan kako je sam na svijetu jer kada je sišao na ulicu da bi pronašao roditelje, tamo nije bilo nikoga. Nakon spoznaje da je ostao jedini čovjek, uzima sve ono što mu se sviđa jer sada nema nikoga da ga ukori zbog toga. Sreća koju osjeća svakog je trenutka sve veća jer ne postoji bolji osjećaj da možeš raditi sve što ti srce poželi, a da te zbog toga nitko ne kazni. Vrhunac cijele priče slijedi kada je Pale odjednom poželio da uz sebe ima i prijatelje. Završetak priče je očekivan, Pale se budi i shvaća kako je sve bio samo ružan san. Uz njega je mama, a poruka je da svako dijete uz roditelje treba imati i prijatelje kako bi mu život bio ispunjen radošću.

Nakon dječje predstave u20:00 sati na Trgu bećarca održava se program za odrasle ''Večer šansone'' u izvedbi Srđana Depola iz Rijeke.

Srđan Depolo je pjevač i skladatelj u žanru autorske pjesme i šansone. Koncertnim nastupima pod nazivom "Večer šansone" dugi niz godina obilazi Hrvatsku i susjedne zemlje izvodeći svoje autorske pjesme za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju, te šansone iz svjetskog glazbenog nasljeđa u originalu ili u vlastitom prepjevu na hrvatski jezik. Autor je i brojnih prepjeva poezije i šansona sa engleskog, francuskog, talijanskog i njemačkog jezika.

Pronađite nešto za sebe i pridružite nam se na zadnjem ovogodišnjem Knjigniku u srijedu!