Srijeda, 16 Lipanj 2021 15:11

Uz bogatstvo sadržaja započelo „Pakračko kulturno ljeto 2021.“ za sve uzraste

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

PAKRAC - Utakmicama prvog dana tradicionalnog ljetnog malonogometnog turnira jučer je u Pakracu i službeno započelo tradicionalno „Pakračko ljeto 2021.“ koje će i ovog ljeta Pakračanima i ostalim posjetiteljima pružiti brojna događanja.

Program se nastavlja već danas u 19 sati kada će u dvorištu kurije Janković završni koncert održati učenici Osnovne glazbene škole.

Sutra, u četvrtak 17.6. će od 18:30 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman biti održana bubnjarska radionica „Ritam ludila i ljubavi“ koju će voditi Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabranjeno pušenje“. Nakon radionice slijedi projekcija filma „Ritam ludila“.

U nedjelju 20. lipnja u 19 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije bit ćeodržan koncert u sklopu ciklusa „Sakralne večeri u Pakracu“, a koncerti duhovne glazbe će u pakračkoj crkvi biti održan i naredne nedjelje 27. lipnja.

Hrvatski dom dr. Franjo Tuđman će u četvrtak 24. lipnja biti domaćin „Teatru barakuda 2012“ koji će od 19 sati izvesti predstavu „Laav story“, a potom će u 21 sat jazz koncert održati „Damirov Django band“.

Jazza će u Pakracu biti i 2. srpnja kada će u Hrvatskom domu koncert održati Darko Misirača kvartet s početkom u 20 sati.

Subota 26. lipnja rezervirana je za „Subotnju špicu“ na novouređenoj pakračkoj pješačkoj zoni uz predstave, radionice i sadržaje za djecu te ponudu lokalnih, domaćih proizvoda.

Živo će u pješačkoj zoni biti i naredne subote 3. srpnja kada će od 16 sati biti održana likovna kolonija, a u 21 sat će u dvorištu kurije Janković biti održano „Kino pod zvijezdama“.

„Novi život starih knjiga“ naziv je ljetne kreativne radionice za djecu i odrasle koja će u ponedjeljak 28. lipnja s početkom u 18 sati biti održana u dvorištu kurije Janković.

Gradska vijećnica kurije Janković mjesto je održavanja događaja nazvanog „Književnosti na otvorenom“ u sklopu kojeg će u utorak 6. srpnja od 19 sati biti održano predstavljanje zbirke poezije „U mreži čarolije“ Pakračanina Andrije Runje, dok će Danijel Špelić svoj roman „Svjedoci“ promovirati u ponedjeljak 12. srpnja u 20 sati.

U istom dvorištu će u petak 9. srpnja od 20 sati biti održan „Ljetni pub kviz“.

Sljedećeg dana, u subotu 10. srpnja u 13 sati najavljen je „Multipak warm-up“, a u 21 sat ponovno slijedi „Kino pod zvijezdama“ koje će biti organizirano i narednih subota 17. i 24. srpnja od 21 sat, a 24. srpnja će u pješačkoj zoni od 16 sati biti održana „Coolturna subota“.

I ovogodišnje “Pakračko ljeto“ završava najveselijim i najzabavnijim šumskim festivalom „Pozdrav ljetu“ koji će kod planinarskog doma na Omanovcu biti održan u petak i subotu 27. i 28. kolovoza.

Tijekom ovogodišnjeg „Pakračkog ljeta“ sadržaja neće manjkati ni za sportaše. Uz već spomenuti malonogometni turnir na kojem se natječe 14 ekipa i koji će trajat sve do 26. lipnja kada je predviđeno odigravanje finalne utakmice, u nedjelju 4. srpnja na rasporedu je tradicionalna biciklijada na području Pakraca, Lipika i Prekopakre koja će startati od 16 sati.

Jezero Pakurnovac će u četvrtak 5. kolovoza biti domaćin turnira u odbojci na pijesku, a na istom će jezeru 15. kolovoza biti održan „Kup u FEEDER ribolovu“.

Tradicionalni nogometni turnir hrvatskih branitelja će na Gradskom stadionu u Pakracu biti održan u subotu i nedjelju 14. i 15. kolovoza.

Također, najavljeno je i održavanje tradicionalnog kampa za mlade i nadarene rukometaše „PaLi u kamp“ koji ćebiti održan od 20. do 23. kolovoza.

plakat 2021 8