Utorak, 15 Lipanj 2021 10:00

Tamburaški festival "Zlatni glas zlatne doline 2021." u petak 18. lipnja donosi 23 nove pjesme

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

NAKON FESTIVALA OD 22 SATA OČEKUJE VAS KONCERT STJEPANA JERŠEKA ŠTEFA UZ RUBATO TAMBURAŠE - 

kaptol - Sve poznatiji 46. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2021. održava se ovog petka 18. lipnja u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu. Sada su u toku završne pripreme, a tom manifestacijom počinje proslava Dana općine i njenog zaštitnika sv. Petra i Pavla. Razloga za slavlje ove godine je još više jer se navršava 800 godina od prvog pisanog spomena ovog mjesta kroz njegovu dugu povijest.

 - Poslije generalne tonske proba izvođača svih 23 novih festivalskih pjesama od 19.30 sati u sportskoj dvorani bit će promocija video spota pjesme Vječna ljubav koju Ana Baketarić premijerno izvodi na festivalu, a snimljen je na više lokacija u Kaptolu i okolini – ističe načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić.

Ove godine izvođači pjesama su solisti, tamburaški sastavi i pjevačke skupine iz našđe zemlje, zatim iz Švicarske, Austrije, te Bosne i Hercegovine. Među njima su poznata imena kao što su Ana Baketarić, Meri Miljković, Željko Witovsky, Andrija Kos, Stjepan Japarić, Žeteoci, Baće i drugi, te debitanti Tena Grlica, Katarina Mihaljević, Rapsodia, Galop, Primus itd.

Od 20.30 sati je svečano otvaranje festivala, kojemu su organizatori Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, te pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Slijedi izvođenje novih pjesama uz pratnju osmočlanog festivalskog orkestra, te oko 22 sata show nastup gosta večeri Stjepana Jeršeka Štefa uz tamburaše Rubato.

Na kraju oko 23 sata će se proglasiti pobjednici festivala i dodjela nagrada organizatora i sponzora.

Iza toga će sudionici, gosti i predstavnici sponzora, te medija imati zajedničko druženje uz tamburaše Paori iz Požege. Kao i svih godina do sada festival medijski prati tjednik Kronika požeško-slavonska i www.pozeska-kronika.hr na čijim stranicama svi oni koji ne mogu doći vidjeti u živo, moći će vidjeti kako je bilo ove godine na Zlatnom glasu zlatne doline.

Te večeri bit će u prodaji festivalski album od čega prihod ide u dobrotvorne svrhe.