Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 12:53

Susret s književnikom Kristianom Novakom u Gradskoj knjižnici Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Višestruko nagrađivani autor najvećih domaćih književnih hitova u posljednjem desetljeću, Kristian Novak, gostovao je u Gradskoj knjižnici Požega.

Izrazivši oduševljenje novootvorenom Knjižnicom, književnik je istaknuo važnost ulaganja u infrastrukturu koja se tiče znanja i njegova prenošenja, rekavši da ovakvu knjižnicu zaslužuje svaki grad u Hrvatskoj te čestitao lokalnoj vlasti, Ministarstvu kulture i svima koji su sudjelovali u projektu nove Knjižnice. 

S voditeljicom Aleksandrom Šutalo autor je razgovarao o stvaralačkom procesu, doživljaju vlastitog djela na kazališnim daskama, utjecaju pandemijskog vremena na vlastito pisanje, odnosu akademske karijere i pisanja, suvremenoj hrvatskoj književnoj sceni, kritici svoga rada, koracima na putu književnog uspjeha te književnim temama koje ga privlače. Također, književnik je odgovarao i na pitanja koja su mu postavili pratitelji na Facebooku, a posjetitelji na Galeriji svjetlosti i pratitelji prijenosa uživo na Facebook stranici Knjižnice, imali su također priliku saznati i zanimljivosti iz autorova života, poput posljednjeg koncerta na kojem je bio i nedostaju li mu predavanja.

Književnu su večer oplemenili posebni glazbeni gosti Ružica Maurus i Ivan Polić prateći glazbom atmosferu Novakovih romana Ciganin, ali najljepši i Črna mati zemla.

Snimku događaja možete pogledati ovdje.

Autor: Ivana Maričević, Gradska Knjižnica Požega