Subota, 03 Travanj 2021 10:00

Završila manifestacija "175 sati čitanja za 175 godina Knjižnice"

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Akcija kontinuiranog čitanja u radnom vremenu nove Knjižnice počela je u prvom satu otvorenja Knjižnice, 15. ožujka 2021., u 8:00 sati. Organizirana je u suradnji s učenicima i profesorima Katoličke gimnazije Požega, a potaknuta je željom za obilježavanjem Godine čitanja i 175. obljetnice knjižnične djelatnosti u Požegi.

2. travnja točno u 12 sati napunilo se 175 sati neprekidnog čitanja, a tim povodom održana je i mala svečanost, te prigodnim priznanjima i poklonima nagrađeni oni koji su posebno doprinijeli da se provede ova manifestacija koja slavi čitanje ali i dugu povijest požeške knjižnice. - Promovirali smo i našu novu knjižnicu koja je ugodno mjesto za čitanje - naglasila je ravnateljica Šutalo i uručila priznanja za Katoličku gimnaziju u Požegi te profesorima hrvatskog jezika Marijani Čorluka i Miroslavu Pauliću.

IMG 6757Zahvalu i čestitke uputila je ravnateljica Aleksandra Šutalo, prije svega učenicima koji su bili najustrajniji i izdržali sva ova čitanja, njihovim profesorima koji su to sve uspješno organizirali i proveli te zajedno s učenicima i čitali, a ukupno ih je bilo simboličnog broja, 175 koji se uklapa u obljetnicu i broj sata čitanja. Ravnateljica Šutalo uručila je i poklon paket knjiga za Knjižnicu Katoličke gimnazije.

Voditeljice cijelog projekta u Knjižnici bile su voditeljica Odjela književnosti Bernarda Pirović i informatorica Ivana Maričević. - Zahvaljujem se svim sudionicima 175 sati čitanja koji su i nama uljepšali tih 175 sati čitajući u ovim udobnim foteljama. U akciji smo proveli i anonimnu anketu, a jako nam je bilo saznati da su sudionici, srednjoškolci oduševljeni prostorom knjižnice i da su zahvalni što su sudjelovali u ovom projektu i u tih sat vremena pronašli jedan svoj kutak, svoj mir na čitanju i da će se ponovno vratiti čitanju - istakla je Bernarda Pirović i predstavila novu ambasadoricu čitanja iz ovog projekta.

IMG 6761

Posebno oduševljena novom knjižnicom, koja se odmah i učlanila u knjižnicu, bila je učenica 4. razreda Veronika Kvaternik, koja je svoje dobre impresije podijelila sa nama: - Ja sam kao i svi ostali sudionici ovog projekta oduševljena. Svaki učenik koji je došao na čitanje imao je tih sat vremena samo za sebe da bude s knjigom koju čita i svojim mislima. Oduševljena sam što mogu doći svaki dan, na sve odjele. Ja najčešće posjećujem znanstveni odjel. U knjižnici je svuda mirno i odlično je mjesto za brojne susrete, učenje i druženje.