Subota, 27 Ožujak 2021 08:54

Uz Svjetski dan kazališta u Galeriji Ciraki postavljena izložba "List, oblak & ljubav"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Uz Svjetski dan kazališta Gradsdko kazalište Požega pripremilo je trodnevno obilježavanje, kroz izložbu, kazališnu predstavu i kazalino gostovanje u vinkovačkom Kazalištu i Pleternici. U Galeriji Ciraki postavljena je izložba fotografija Hrvoja Mikolčevića pod nazivom "List, oblak & ljubav" koja priča priču triju predstava. Fotografije su nastale uz predstave "Vjenčani list", "Hajdemo skakati po tim oblacima" i upravo novoj predstavi koja će se Požežanima predstaviti 28. ožujka "Igra ljubavi i slučaja". Uz fotografije izloženi su i kostimi iz predstave "Vjenčani list" iz fundusa Gradskog kazališta Požega uz pomoć lutki iz Gradskog muzeja Požega.

Sve nazočne na otvaranju izložbe pozdravila je i dobrodošlicu zaželjela ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović ističući teška vremena u kojima se nalazimo, koja su teška i za kazališta, no požeško kazalište cijelo vrijeme radi u sklopu mogućnosti, no nije ostalo bez gledatelja, gledatelji ih podržavaju i stalno pitaju i traže nešto novo. Napomenula je da kazalište u Požegi ima tradiciju dužu od 300 godina. Uz ovu izložbu kazalište će Svjetski dan kazališta obilježiti s predstavom "Djevojčica sa šibicama" koju će igrati na daskama kazališta u Vinkovcima i Interpretacijskom centru u Pleternici. Za domaću publiku odigrat će se nagrađena predstava na prošlogodišnjem "Prologu", u nedjelju 28. ožujka od 20 sati, "Igra ljubavi i slučaja" sa dijelom koje smo se mogli upoznati i na fotografijama izložbe, koje je autor Hrvoje Mikolčević napravio na generalnoj probi.

Autor fotografija Hrvoje Mikolčević ispričao je kako su nastajale fotografije koje su originalne, osim jedne koja je foto montaža nekoliko fotografija, te se zahvalio Gradskom kazalištu  što su mu omogućili da prikaže svoj rad. Neke od fotografija su nastajale na nekoliko predstava jer tek kada bi dobro upoznao cijelu predstavu mogao je napraviti plan kako napraviti dobru fotografiju i kojim objektivom.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, čestitao Gradskom kazalištu na uspješnom radu i u ovim svim otežanim korona uvjetim,a, te poželio još mnogo predstava.