Subota, 02 Ožujak 2013 10:00

Svaki put kad otvorimo usta prezentiramo sami sebe

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

RADIONICOM OBILJEŽEN TJEDAN PSIHOLOGIJE -

 

POŽEGA – Pleternička druga Zajednica organizirala je 22. veljače u dvorani HGK Požega dio programa „Tjedna psihologije“ multidisciplinarnu radionicu „Vještine prezentiranja“.

Iako se radionici odazvao mali broj sudionika, redom su to bili profesori, novinari i stručni savjetnici koji vještine prezentiranja koriste u svakodnevnom poslu. Predavačice su bile Magdalena Živković, dipl. psih., dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček i Milica Milosavljević, mag. oec. Osim što su sudionicima prenijele informacije o elementima Power Point prezentacija, malim vještinama kako ih učiniti zanimljivijima, demonstrirale su i glasovne vježbe za poboljšanje izgovaranja prije govorničkih nastupa, objasnile tremu i kako ju smanjiti te na konkretnim primjerima svakom pojedinom sudioniku radionice dale savjete. 

 - Iako nas je odaziv iznenadio, više smo nego uživale raditi s ovom grupom jer su oni zaista željeli nešto naučiti i nadograđivati svoje vještine prezentiranja - pojasnila je ispred udruge Zajednica njena predsjednica Magdalena Živković. 

Mnogi ljudi nikad ni ne razmišljaju da svakom izgovorenom rečenicom predstavljaju sami sebe i kako im vještine prezentiranja trebaju svaki dan. 

- Na poslu, pri pisanju dopisa, izradi budžeta, na sastancima, okruglim stolovima, seminarima, predstavljanjima projekata, izradi loga ili letka tvrtke – svugdje su nam potrebne vještine prezentiranja jer za sve što radimo moramo znati odgovore na pitanja tko, što, kada, kako, zašto, - kazala je jedna od predavačica Milica Milosavljević.

rad1

Ovo je inače drugi puta da udruga Zajednica – stručnost i multidisciplinarnost provodi radionicu s tematikom „Vještine prezentiranja“. Prvi puta su to učinili prošli mjesec u Pleternici za predstavnike civilnog sektora u partnerstvu s udrugom Oppidum.