Četvrtak, 21 Siječanj 2021 08:06

Festival tamburaških pjesama "Zlatni glas zlatne doline" planiran je za 7. svibnja

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ZAPOČELE PRIPREME ZA TRADICIONALNI 46. KAPTOLAČKI FESTIVAL -

KAPTOL - Organizacijski odbor tradicionalnog Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline" donio je odluku o datumu održavanja ovogodišnjeg 46. festivala. On bi se trebao održati u petak 7. svibnja 2021. godine što je dogovoreno na razini općine Kaptol, koja je organizator te priredbe.

Kao i u pripremi ranijih festivala u lipnju prošle godine raspisan je natječaj za nove festivalske pjesme koje se trebaju slati studijski snimljene do 20. ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press", Vučjak 9, Požega. Naime, ta udruga je nositelj festivalskog programa.

Predviđeno je da na festivalu bude po prvi puta predstavljeno dvadesetak novih tamburaških pjesama u izvođenje glazbenih sastava, pjevačkih skupina i solista s područja  Hrvatske, te drugih zemalja,  a sve će prije ovogodišnjeg festivala, biti objavljene na festivalskom albumu.

Kako je poznato zbog pandemije koronavirusa Zlatni glas zlatne doline 2020. godine nije održan, a za njega je pristigao dio pjesama. Nakon zaključenja natječaja odabrat će se pjesme za izvođenje na festivalu, a dogovoreno je da će soliste pratiti tamburaški sastav Rubato pojačan sa još nekoliko vrsnih instrumentalista.

I ove godine organizatori nastoje medijski izdignuti festival pa se uz dosadašnje medijski pokrovitelje dogovara tješnja suradnja sa Radio Osijekom i još nekim medijima. Već je dogovoreno da će snimku festivalskog programa emitirati petnaestak televizija u našoj i susjednim državama. Tjednik Kronika požeško-slavonska svih godina postojanja novina, ove godine obilježava 20 godina izlaženja, bio je medijski pokrovitelj ovog sve više cijenjenog tamburaškog festivala.