Subota, 01 Kolovoz 2020 09:47

Obavijest o najavi raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Ministarstvo kulture obavještava sve potencijalne prijavitelje da će se „Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu“ raspisati s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine.

Uz sve provedene mjere potpore koje su usvojene kao pomoć kulturnom i kreativnom sektoru uslijed epidemije COVID-19, Ministarstvo nastavlja s objavom svih redovnih natječaja kako bi pružilo potporu svim područjima kulturnog stvaralaštva.

Ministarstvo će u razdoblju do raspisivanja Poziva provesti konzultacije s kulturnim vijećima, predstavnicima strukovnih udruga i jedinicama lokalne samouprave kako bi se Poziv prilagodio okolnostima uvjetovanima pandemijom COVID-19.

Pravo podnošenja programa na temelju Poziva, kao i do sada, imat će samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine u skladu s uputama za prijavitelje.

Ministarstvo će nastaviti praksu pravovremene objave rezultata Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi na svojim mrežnim stranicama, kojim se iz proračunskih sredstava financiraju djelatnosti, aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.