Četvrtak, 23 Travanj 2020 09:36

Danas obilježavamo Svjetski dan knjige i Noć knjige

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA PRIPREMILA AKTIVNOST ZA NEZABORAVNO OBILJEŽAVANJE NOĆI KNJIGE  -

Noć knjige je najveći i najuspješniji program naše Gradske knjižnice u godini. Obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. travnja svake godine. Požežani su navikli na bogat program za sve generacije posjetitelja koji ispune prostore zgrade do kasnih večernjih sati. Ove godine, zbog mjera sigurnosti vezanih uz sprečavanja širenja korona virusa, knjižnica je pripremila program koji na najbolji mogući način obilježava dan i noć knjige, a ne traži socijalni kontakt. Radi se o akciji masovnog čitanja. 

Sudjeluj u programu Noći knjige, 2020.

Kako najbolje obilježiti Noć knjige? Čitanjem! Gradska knjižnica vas poziva – Uzmi knjigu koja ti je pri ruci i čitaj! Obilježimo Noć knjige 2020. akcijom masovnog čitanja! Pokaži i dokaži da s knjigom nisi izoliran, da ti knjiga otvara nove svjetove i putovanja maštom za koja ne trebaju propusnice.

Podržite akciju masovnog čitanja, potvrdite dolazak na Facebook događaj Čitam. (https://www.facebook.com/events/228459941829486/) i objavite fotografiju na kojoj čitate i/ili napišite podršku drugim čitačima i/ili samo objavite informaciju o tome što čitate povodom Svjetskog dana knjige.

Glavna poruka iz Gradske knjižnice glasi: Povežimo se čitanjem! Neka Noć knjige 2020. u Požegi bude akcija masovnog čitanja za pamćenje!

Video preporuke za čitanje – novi projekt Gradske knjižnice

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram Gradska knjižnica Požega je pokrenula projekt naziva Čitamo. koji ima za cilj stvoriti bazu video preporuka za čitanje. Kad ne znate što biste čitali, pregledajte video preporuke i možda dobijete inspiraciju. Pročitali ste odličnu knjigu? Želite ju preporučiti dalje? Snimite video, pošaljite na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">čOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i pomozite drugima u potrazi na novim naslovom.

Pratite stranicu Čitamo. na Facebooku https://www.facebook.com/citamo.hr/

i/ili Instagramu: https://www.instagram.com/citamo.hr/ i postanite član ovog velikog virtualnog čitateljskog kluba.

Aktivnosti za djecu u Noći knjige

Dječji odjel Gradske knjižnice Požega pripremio je i posebne kreativne aktivnosti za djecu podijeljene po dobnim skupinama. Pratite Facebook stranicu knjižnice i potaknite djecu na angažman!

Kako biste se prisjetili programa Noći knjige naše knjižnice, pregledajte galeriju fotografija iz programa Noći knjige 2013.-2019 (http://shorturl.at/gjvNU )

Sudjelujmo i u ovoj Noći knjige! Čitajmo zajedno!