Breadcrumbs

Srijeda, 24 Travanj 2019 12:44

Radionice, kviz, predstava na temu „Ti si moj omiljeni LIK“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NOĆ KNJIGE U HRVATSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI PLETERNICA - 

POŽEGA – Već niz dodina za redom održava se u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici kulturna manifestacija „Noć knjige“ koja se istovremeno 23. travnja održavala u 174 grada i njihovim knjižnicama i čitaonicama. Osnovni cilj je povratak knjizi, popularizacija čitanja, a ove godine vraćanje i stripu kao popularnom mediju. Cijela manifestacija održava se u prigodi Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Danu hrvatske knjige. Noć knjige održavala se pod motom „Ti si moj omiljeni LIK“.

Knjižnica je bila otvorena za sve posjetitelje a Noć knjige je otvorio zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić zaželjevši mladima i njihovim roditeljima dobar provod na kvizovima: - Evo vi svi koji ste ovdje ste sigurno prijatelji knjige i knjižnice i česti gosti u knjižnici koje na to nitko ne tjera, nego vas vodi vaša ljubav prema knjizi. Ovdje u našoj novoj knjižnici zaista vam je lijepo provoditi vrijeme, a zbog vas koji upotpunjujete ovu knjižnicu i organiziramo brojne priredbe pa i ovu Noć knjige. Svi ste vi prijatelji ove knjižnice i nadam se da vam ona vraća sve ono što od nje trebate. Uz edukacije i knjige ovdje za vas ima i puno multimedijalnih sadržaja.

- Noć knjige započela je s radionicom za djecu „sLIKamo bajkosvijet“ u kojoj su naši najmlađi slikali temperom na streč foliju svoje omiljene likove iz bajke. U nastavku se održava ekipni kviz za mlade pod nazivom „LIKokviz“ u kojemu sudjeluju učenici 7. i 8. razreda. Kviz se temelji na romanima za mlade i stripovima. Slijedi ekipni kviz za odrasle „kvizam LIKa“ koji će biti također temeljen na poznavanju likova u književnosti i stripovima. U 20 sati održava se predstava Amaterskog kazališta iz Belišća s naslovom „Ljubav na prvi pogled“, a od 21 sat nam slijedi druženje na katu knjižnice uz recitacije pjesama, stripove, glazbu pod nazivom „sLIKajmo ga/ju“ i mali domjenak – istakla je Renata Matičević, koja je koordinirala događanja i priredbe.