Četvrtak, 20 Prosinac 2018 08:43

„Plesnim koracima u božićnu noć“ i „Sve naše ovisnosti“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ NAJAVIO DVIJE PLESNE PREDSTAVE - 

POŽEGA – Već dugi niz godina u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić predblagdanske dane uljepšavaju nam plesne predstave. Osim njih u predstavama gostuju i ostali požeški plesači, plesni klubovi i plesne škole. Ove godine u subotu 22. prosinca očekuju nas dvije plesne predstave u Gradskom kazalištu Požega, „Plesnim koracima u božićnu noć“ od 17 sati i „Sve naše ovisnosti“ od 19 sati. – Ovu prvu produkciju izvodimo sa malim plesnim skupinama, sa bajkovitim pričama koje i priliče maloj djeci u ovo predbožićno vrijeme. Druga produkcija je za veće plesače koja govori o svim ovisnostima kojima smo dotaknuti, ne samo od onih najpoznatijih, alkohol, droga, cigarete, nego i na neke druge, od shopinga, društvenih mreža, ljubavi, mobitela, kompjutera. Nadamo se da će ova naša predstava malo potaći nekoga da se možda odrekne tih nekih ovisnosti koje su prisutne i postaju problem današnjice. Mladi postaju sve više otuđeni jedni od drugih upravo zbog ovih modernih ovisnosti, previše tipkaju a premalo međusobno pričaju i komuniciraju – najavila je Marina Mihelčić.

Plesni studio Marine Mihelčić, ali i Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega i Plesni klub Boa, koje vodi Marina Mihelčić zajedno s svojim trenericama, Adrijanom i Natašom Ledić, ove godine je imao nekoliko velikih nastupa, europskih i svjetskih natjecanja na kojima su imali puno uspjeha. – Uz nekoliko vlastitih produkcija, kojih uvijek imamo nekoliko u tijeku godine, gostovali smo u Beču na Dance festivalu sa 100 naših plesača, u Colosseumu u Slav. Brodu na Otvorenom natjecanju u plesu, na kvalifikacijama u Bad Ishlu u Austriji, na World Cupu u Barceloni, na plesnim susretima u BiH, na Dance fest Open u Pragu, na Sajmu vjenčanja u Novoj Gradišci, na regionalnim i državnim natjecanjima u Hrvatskoj, na našoj Čaroliji božićne večeri u SD u Požegi sa svim plesnim skupinama, na predstavama u svim osnovnim školama. Naglašavam da smo išli i ići ćemo na brojna natjecanja, jer ja smatram da natjecanja jačaju djecu. Natjecanje je kao i život i djeca se moraju naviknuti da znaju gubiti ali i pobjeđivati. Mi ih tome učimo, da odlazak na natjecanje ne znači neminovno pobjedu, nego pokazati i dokazati koliko si ti hrabar i spreman pokazati sebe. Odlazak na natjecanje u njima budi jednu novu dimenziju i na sceni postaju nešto drugo i oslobađaju se. Mi to njegujemo, a 99 posto njih to želi - rekla je Marina Mihelčić, koja je i za slijedeću godinu najavila nekoliko natjecanja od World Cup Braga u Portugalu, International Cup u Francuskoj, Dance fest u Grčkoj, do regionalnih i državnih natjecanja u Hrvatskoj, nastup na požeškom festivalu, a za Dječji tjedan pokušat će napraviti sami svoj program.

Cijela sljedeća godina za Plesni studio Marine Mihelčić bit će u znaku obilježavanja 35 godina rada, pa se priprema velika produkcija plesnih nastupa, od kojih će se jedna održati na bivšem Atletskom stadionu, a druga Završna produkcija u SD Tomislav Pirc u Požegi.

Marina Mihelčić se zahvalila gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću na podršci i financijskoj pomoći, te svim roditeljima koji svesrdno pomažu odlaske na natjecanja. Plesni studio Marine Mihelčić dobio je organizaciju Svjetskog prvenstva 2020. godine na koji dolaze plesači iz 48 država. Nadaju se da će dobiti i organizaciju nekih drugih plesnih natjecanja na međunarodnom nivou, posebno što već nekoliko godina vrlo uspješno organiziraju Europsko plesno natjecanje s dvije tisuće plesača u Poreču.