Utorak, 20 Rujan 2016 14:08

Sajam poljoprivrede, egzotičnih poljoprivrednih kultura i seoskog turizma

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

1. AGRO TOUR SLAVONIJA U ORGANIZACIJI POLJOPRIVREDNE TELEVIZIJE -

POŽEGA – Požeški trg sv. Trojstva bit će domaćin jednoj novoj manifestaciji, 1. Agro Tour Slavonija, sajmu poljoprivrede, egzotičnih poljoprivrednih kultura i seoskog turizma koji organizira Poljoprivredna televizija. Sajam se održava u subotu, 24. rujna u prijepodnevnim satima, a trebao bi okupiti izlagače iz cijele Slavonije, koji se, pored standardnih, bave i uzgojem poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne. Tako će se posjetiteljima predstaviti uzgajivači egzotičnog voća i povrća poput plavog krumpira, papaje, pitaje, marakuje, guave, zatim aronije, batata, industrijske konoplje, buće, kontinentalne lavande, uljarica i ljekovitog bilja, proizvođači domaće tjestenine s vrganjima, meda, začinske paprike, tradicionalnih kolača, zlatoveza, slavonskog kulena, istakla je Lana Ivaniš Kiš, voditeljica marketinga i prodaje na tiskovnoj konferenciji u Krčmi Zlatni lug na kojoj je sajam i najavljen.

Predstavnici seoskih gospodarstava, kao i turističkih zajednica s područja Požeško-slavonske županije, prezentirat će bogatu ponudu i sadržaje koje ruralna gospodarstva nude. Sajam za posjetitelje organizira razne degustacije, a posjetitelje očekuje i bogat popratni program. Za dobru atmosferu pobrinut će se kulturno-umjetnička društva i tamburaški sastavi, dok će se najmlađi posjetitelji moći uključiti u igre i radionice vezane uz poljoprivredu te osvojiti nagrade. Svi posjetitelji imat će priliku pokazati svoju brzinu i spretnost i osvojiti vrlo vrijedne nagrade koje osigurava zlatni sponzor sajma Alles. Glavna nagrada je motorna kosilica, dok su ostale nagrade bušilica i brusilica te utješna nagrada – večera za dvije osobe u restoranu Zlatni lug.

- Razvoj turizma u ovom našem kontinentalnom turizmu treba malo više pogurati i Vlada i resorno ministarstvo, za što smo imali obećanja od trenutnog ministra. Mi ćemo uskoro imati dovršen još jedan objekt s ležajevima, tako da će naš objekt moći primiti jedan autobus turista i posjetitelja, što je osnova da možemo pokrenuti suradnju s turističkim agencijama, koje to zahtijevaju kao minimum. Sada moramo razvijati, osim hrane i pića još dodatne sadržaje kojim bi mogli privući turiste. I na ovom sajmu tražit ćemo među izlagačima one interesantne koje bi mogli uklopiti u naš program za posjetitelje Zlatne doline - istakao je Thomas Heinz Pandžić iz Turističkog imanja Zlatni lug, koje je uz tvrtku Alles, grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju pokrovitelj sajma.

Tekst/foto: Vladimir Protić