Subota, 24 Ožujak 2012 18:20

Platio osam junica, dobio jednu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

PRESPORA PRAVDA ZA OBITELJSKO GOSPODARSTVO IZ FEROVCA  -

KUTJEVO – Obiteljsko gospodarstvo nam propada, banka nam zbog kredita za farmu blokira svaku kunu, a mi ne možemo naplatiti naš novac koji smo stekli mukom, poštenjem i svojim radom – požalila se samohrana majka Marija Kelčec pismom najvišim dužnosnicima i tijelima naše zemlje pitajući se hoće li članovi njene obitelji postati socijalni slučajevi zbog sporosti pravosuđa i neizvršenja njihovih odluka premda su spremni dalje raditi i stvarati.

KELCEC_FEROVCA02Njeno pismo nastalo je nakon 4,5 godine dugog sudskog spora kojega je pokrenuo sin Igor Kelčec, nositelj obiteljskog gospodarstva protiv zagrebačke tvrtke BR-ZO PROM jer je on toj tvrtci u rujnu 2006. godine uplatio 100.528 kuna za kupovinu osam steonih junica za svoje gospodarstvo. Kelčec je sa tom tvrtkom u potpunosti definirao poslovnu suradnju sklapanjem kupoprodajnog ugovora kojim su se oni obavezali da će junice isporučiti u Ferovac, najkasnije 30 dana nakon uplate

novca. No, njemu je ubrzo isporučena jedna junica i dobio je povrat samo osam tisuća kuna dok ostale junice nikada nisu isporučene, pa on preostali novac od oko 80 tisuća kuna još uvijek potražuje.

Općinski građanski sud u Zagrebu izrekao je pravomoćnu presudu protiv te tvrtke po kojoj su mu dužni isplatiti toj iznos zajedno sa pripadajućim zateznim kamatama, pokrenut je i ovršni postupak, no Igor Kelčec se ne može naplatiti. Tijekom sudskog procesa iz te tvrtke su tvrdili da je za nastali spor kriv Kelčec jer navodno nije bio spreman prihvatiti ostale junice iz ponuđenog kontingenta što sud nije prihvatio.

- Želim samo pravdu i da nakon tolikih godina sudovanja institucije pravne države počnu efikasno raditi kako bi se naplatio dug koji sada ukupno premašuje 170 tisuća kuna jer vlasnica te tvrtke Vesna Premer ima još nekoliko tvrtki – kaže Igor Kelčec dodajući da je protiv nje osobno podnio kaznenu prijavu.

- Unatoč mjeri ovrhe koju je donio sud Igor Kelčec se zasada ne može naplatiti jer na žiro računu tvrtke BR-ZO PROM nema sredstava i ta tvrtka nije poslovno aktivna unazad nekoliko godina - kazao nam je odvjetnik Vlado Nepehal, koji je zastupao Kelčeca u ovom sporu. On je najavio da će ići u novi sudski postupak kako bi vlasnica tvrtke odgovarala za ovo dugovanje kao fizička osoba.   (T)