Subota, 04 Listopad 2014 19:40

Puštena u rad ULO hladnjača vrijedna 3 milijuna eura

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

STVORENI UVJETI ZA RAZVOJ VOĆARSTVA  -

 LIPIK - Sedam mjeseci nakon što su zajedno položili kamen temeljac, župan Alojz Tomašević i direktor splitske tvrtke IMG 8736"Frutarija" d.o.o. Zlatko Matijašević simboličnim presijecanjem vrpce u rad su pustili ULO hladnjaču za voće izgrađenu u lipičkoj poduzetničkoj zoni. Otvorenje je upriličeno u povodu Dana grada Lipika, a prisustvovao je uz mnogobrojne goste, i ruski investitor Andrej Tsitrinovich.

Naime, tvrtka “Frutarija“ je u hrvatsko-ruskom vlasništvu, a bavi se otkupom, skladištenjem i prodajom voća kao i proizvodnjom svježeg prirodnog soka iz voća. U izgradnju i opremanje hladnjače uloženo je 3 milijuna eure, a trenutna vrijednost objekta danas je 5 milijuna eura.

IMG 8743- Drago mi je što mogu u državu koja mi se posebno sviđa uložiti svoje novce - rekao je Andrej Tsitrinovich.
Zlatko Matijašević je izrazio zahvalu svima koji su pomogli realizaciji projekta, a župan Tomašević izrazio nadu da će ruski investitor nastaviti ulagati u naš kraj.

- Izgradnjom ove hladnjače stvoreni su uvjeti za razvoj voćarstva u lipičkom kraju. Pozivam i druge investitore da nam se jave, a mi ćemo ih prihvatiti bez fige u džepu - rekao je gradonačelnik Vinko Kasana.

 ULO hladnjača u Lipiku ima kapacitetIMG 8748 od 3 milijuna kilograma voća i najveća je hladnjača u zapadnoj Slavoniji. U njoj je trenutno zaposleno deset radnika, a u planu je zapošljavanje još sedam.