Breadcrumbs

Srijeda, 22 Veljača 2012 13:38

Seljaci utorak poslije podne blokirali ceste

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

NAKON OSMODNEVNOG MIRNOG PROSVJEDA I PODRŠKE MLJEKARIMA  -

FEROVAC – Udruge Simentalac i Ledina već osam dana mirno prosvjeduju na raskrižju državnih cesta u Ferovcu podržavajući prosvjede mljekara koji su prosvjede organizirali pred Dukatom, Sirelom i drugim otkupljivačima i prerađivačima mlijeka. U međuvremenu su im se u mirnom prosvjedu i podršci priključili i ostali poljoprivredni proizvođači, ratari, stočari, vinogradari, te je u ponedjeljak na punktu, gdje je postavljen i veliki šator, bilo već 150 traktora.

P2215430– naši zahtjevi idu u pravcu da se dosadašnja otkupna cijena od 2,70 kn ne smanjuje na 2,30 kn, jer je otkupna cijena u zemljama Europe također 2,70 kn. Čude nas riječi našeg ministra Jakovine, koji umjesto da igra za našu momčad navija za francusku momčad – ističe predsjednik Udruge uzgajivača simentalskog goveda, Tomislav Majetić.

P2215432– Vidimo da naše resorno ministarstvo ne odgovara na naše pozive i apele da razgovaramo. Mi ovdje ostajemo do daljnjeg i ako do sutra ne budemo dobili poziv blokirat ćemo prometnicu – istakao je predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Dragutin Dukić.

Mljekari reagiraju na povećani uvoz mlijeka i mliječnih proizvoda koji je porastao 300%. Dok mi ovdje prosvjedujemo i dok Dukat ne otkupljuje naše mlijeko, u tvornicu ulaze šleperi iz Srbije puni mlijeka u prahu. Oni samo dodaju vodu, a što onda hrvatski građani zapravo piju?

Pala odluka o blokadi prometnice

Kako su i najavili ukoliko ne bude poziva ministra poljoprivrede za pregovore, u utorak poslije podne od 16,30 sati prometnica Požega-Našice i Slav.Brod-Orahovica je blokirana na čvorištu u Ferovcu. Očito je ovdje ministar Tihomir Jakovina naišao na malo tvrđi orah, jer ta njegova nemoć i navijanje za francusku momčad nema potporu. Seljaci su i dalje otvoreni za pregovore, ali do daljnjeg ostaje i blokada.