Nedjelja, 09 Ožujak 2014 11:32

U Metri svečano za Dan žena

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

POŽEŠKA METRA ZAPOŠLJAVA ČAK 130 ŽENA -

POŽEGA – Poznati požeški lanac trgovina Metra već tradicionalno povodom Međunarodnog dana žena organizira pravu svečanost za sve svoje zaposlenice. A njih je u Metri većina, jer od 200 zaposlenika 130 su žene, koje uglavnom rade u 56 prodavaonica, koliko danas Metra ima. Zanimljivo je i to da se te sve prodavaonice prostiru diljem četiri županije, os Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, preko Požeško-slavonske do Sisačko-moslavačke, a da se na obilježavanje i proslavu Dana žena uglavnom sve odazovu.
- Ovu tradiciju započeli smo odmah nakon onih ratnih godina, kada smo uz proizvodnju i transport kojim se Metalija-trans počela baviti, kada smo imali pretežno muške zaposlenike, započeli i s djelatnosti maloprodaje. Tada je u našoj tvrtki počelo raditi sve više žena i došli smo na ideju da za Dan žena priredimo jednu svečanu večeru uz glazbu i zabavu. Evo to sad svake godine ide i to je ne samo tradicija nego i obveza naše tvrtke, koja sada u većini ima zaposlenice – rekla je Mara Žuljević.
I onaj koji je najzaslužniji kada je to sve započeo s Metalija-transom, Ivo Žuljević, kaže da se ova tradicija neće zaustaviti. On je uz svoga direktora Sinišu Kuzmanovića nakon svečane večere svima osobno podijelio po jedan cvijet, te uz čestitke za Dan žena poželio svima i dobru zabavu.
- Metra je naš brand pod kojim posluje naša maloprodaja, a danas smo još uvijek rastuća tvrtka. Poslujemo u 56 trgovinski objekata maloprodaje, a imamo i nekoliko objekata veleprodaje i diskontne prodaje pića. Metra je davno prerasla okvire naše županije, pa tako danas imamo svoje prodajne objekte u četiri županije. Maloprodaja je grana u kojoj su zaposlenice pretežito žene pa je i kod nas takva situacija da je žena više, a kod nas je ta zastupljenost 65%. Metra danas svima u ovoj krizi osigurava stabilno radno mjesto i Metra će i dalje zapošljavati. Evo baš danas smo otvorili još jednu prodavaonicu na području Požeštine, u Biškupcima. Metra svim zaposlenicima nudi i napredovanje, a sve koji se u svom poslu ističe i primjereno nagradi – rekao je direktor Siniša Kuzmanović, koji je imao pune ruke posla i na svečanosti, jer uz vlasnika Ivu Žuljevića su bili jedini muškarci i zato je svaki ples bio njihov.