Petak, 24 Siječanj 2014 11:55

Imamo idealne uvjete za proizvodnju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZGOJ KUPUSNJAČA I POVRĆA BIT ĆE „IN“  -

POŽEGA - Udruga proizvođača povrća Claster Zlatna dolina u suradnji sa stručnjacima Poljoprivredno savjetodavne službe Požeško-slavonske županije do kraja ovoga mjeseca svake će srijede u prostorijama hrvatske Gospodarske komore organizirati stručna predavanja.  
Područje Požeško-slavonske županije gotovo je idealno za sve vrste povrća. Tu se najviše sade sve vrste kupusnjača, ali i krumpir, krastavci, paprika te luk.
 - Na području Požeško-slavonske članovi udruge obrađuju oko 300 ha površina. Neki odustaju no uvijek ima onih novih koji su zainteresirani za sadnju povrća - kaže predsjednik udruge Perica Oroz dodajući kako kroz ovakva predavanja zainteresirani uzgajivači povrća mogu više saznati o zaštiti povrća ali i novim sortama koje su sve brojnije.
Proizvođači povrća iz drugih europskih zemalja i te kako u svojoj proizvodnji koriste nove tehnologija ali sade i nove kultivare kako bi postigli više prinose, a time bili još konkurentniji na svjetskom tržištu. Dobrim nastupom na tržištu članovi udruge su ove godine uspješno prodavali svoje proizvode pa se očekuje da će uzgoj kupusnjača i povrća ove godine biti „in“.

Organiziraju posjet sajmu u Veroni

Claster Zlatna dolina organizira za svoje članove i stručno putovanje na Poljoprivredni  sajam u Veroni. Ovaj dvodnevni sajam namijenjen je svim poljoprivrednicima ali i onima koji se žele upoznati s najnovijih postignućima iz poljoprivredne mehanizacije, tehnologije, uzgoju stoke i opremi farmi, ali i voćarstvu, vinogradarstvu i povrtlarstvu. Prijave svih zainteresiranih članova primaju se do kraja tjedna.