Srijeda, 21 Kolovoz 2024 10:52

Hrvatski duhani započeli s otkupom duhana - očekuju otprilike 4.500 tona duhana, 35%više nego godinu prije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
VIROVITICA - Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT grupe, započeli su ovog tjedna s otkupom ovogodišnje berbe duhana. S ovogodišnjih 2.106 hektara pod duhanom, što je 19 posto više zasađenih površina pod duhanom pod ugovorom s Hrvatskim duhanima u odnosu na prethodnu godinu, u tvrtki očekuju kvalitetan duhan i prinos. Ukupno se očekuje otkup preko 4.500 tona duhana, što je gotovo 35% više u odnosu na godinu ranije.
 
Hrvatski duhani 2Otkup će biti organiziran na četiri lokacije - u Virovitici, Pitomači, Kutjevu i Gornjem Miholjcu.  Hrvatski duhani su u dogovoru s proizvođačima dodatno povećali otkupne cijene po klasama, povrh porasta prosječne otkupne cijene od preko 50 posto u posljednje dvije godine. 

Hrvatski duhani svojim proizvođačima jamče siguran otkup svih proizvedenih količina duhana, financijsko praćenje i podršku agronoma kroz sve faze proizvodnje, poticanje investicija u povećanje produktivnosti proizvodnje, a uz fokus na održivost proizvođača osiguravaju proizvođačima kvalitetne uvjete proizvodnje i sigurnost.