Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 20:35

Arhivska Graševina i Chardonnay 2011. - Nova Akademska vina Zlatne doline za enogastronomsko uživanje

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Čast nam je tržišno predstaviti vrhunska i jedinstvena arhivska vina iz 2011. godine koja su dostupna u prodavaonici u Cehovskoj 1, Požega. Vina su nastala pod budnim okom znanstvenika i studenata u podrumu kraj sela Podgorje u kutjevačkom vinogorju. Savršeno odgovaraju na završetku obroka uz slastice.

vinum2Naše nove vinske zvijezde su:
GRAŠEVINA LEDENO VINO 2011, 0.375 l
Graševina ledene berbe predikatno je vino zlatnožute boje i velike gustoće. Mirisne note kandiranog voća poput marelice, smokve i medenih nota. Okus je pun i harmoničan, sladak i orašast te dugog trajanja.

CHARDONNAY IZBORNA BERBA PROSUŠENIH BOBICA 2011, 0.375 l
Vino izborne berbe prosušenih bobica je proizvedeno od sorte Chardonnay. Vrlo lijepog i bogatog okusa koji podsjeća na med i sušeno voće sa slasnim i dugotrajnim završetkom. Žuto jantarne boje dok se medni miris fino nadopunjuje aromom vanilije i zrele breskve.


Akademska vina Zlatne doline su proizvedena u nastavnoj bazi Fakulteta ruralnog razvoja u Požegi koji djeluje u okviru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Objekt u sadrži prostore vinskog podruma, spremišta vina, kušaonice, prostorija za smještaj poljoprivredne mehanizacije i priključaka, gnojiva, pesticida, kao i nastavne prostore, učionicu, laboratorij i degustacijsku dvoranu. Izravno je fizički i funkcionalno povezan s nastavnim poligonom višegodišnjih nasada vinograda. Cjelokupno poljoprivredno gospodarstvo i prodaja vina je organizirana u okviru spin off poduzeća Vinum Academicum d.o.o. što je trend današnjeg poduzetništva na razvijenim europskim tržištima. U ponudi su i ostale brojne vinske sorte kao što su: pinot bijeli, pinot sivi, muškat žuti, merlot, pinot crni, cabernet sauvignon, itd. što daje široku lepezu vinskim znalcima za uživanje i sljubljivanje sa autohtonim jelima koja se izučavaju na studiju Turizma i Enogastronomije u Požegi.
Uzdravlje!

vinum academicum