Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 09:11

Prezentacija Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA -

POŽEGA - Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Požega, proteklog tjedna organizirala je prezentaciju Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja i pripadajućih propisa za provedbu ovoga zakona koji je u primjeni od 10. listopada 2012. godine.

Uz proizvodno-prerađivačke aktivnosti, razvojno-inovacijske te aktivnosti poslovne podrške, Zakon se odnosi i na aktivnosti visoke dodane vrijednost i turističke aktivnosti. Uvedene su poticajne mjere za mikropoduzetnike te radno-intenzivne investicijske projekte te je došlo i do povećanja poticaja za opravdane troškove otvaranja novih radnih mjesta, usavršavanje radnika i dr.IMG 5931

Svjetlana Momčilović, pomoćnica direktorice Centra za investicije Hrvatske gospodarske komore, u uvodnoj prezentaciji govorila je o uslugama i radu Centra za investicije te Bazi investicijskih projekata HGK.

Tomislav Pokaz, voditelj Službe za provedbu mjera za poticanje ulaganja u Ministarstvu gospodarstva RH, održao je prezentaciju Zakona kao i Uredbe o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja.

Na prezentaciji ovog Zakona bili su nazočni brojni gospodarstvenici, mali i veliki poduzetnici, te predstavnici Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije i Ureda za EU Grada Požege, koji su nakon prezentacije vodili aktivnu raspravu i dobili dodatna pojašnjenja na svoja pitanja vezana uz potencijalne IMG 5911investicije.