Utorak, 26 Ožujak 2024 15:56

U sklopu Servisnog centra Arriva Požega otvorena nova automatska ekološka autopraonica za autobuse financirana kroz EU projekt LifeH2OBus

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Arriva je vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj. U 9 vlastitih servisnih centara smještenih diljem Hrvatske osiguravaju 24-satnu podršku vlastitom voznom parku koji broji 600 vozila, te nudi i širok spektar usluga poslovnim subjektima.

Među servisima, u Slavoniji se izdvaja Servisni centar Požega koji prednjači u opremi, educiranosti zaposlenika i visokoj kvaliteti usluge te se ubraja među najbolje servise u Republici Hrvatskoj.

Centar se prostire na približno 3.000 m2 i u čijem su sklopu smještene mehaničarske i limarske radionice, staklocentar te termolakirnica, radionica za tapeciranje, auto optika, servis klima uređaja, generalni popravak motora i mjenjača, a opremljen je modernom i sofisticiranom opremom, a klijentima osigurava širok raspon usluga popravka i održavanja vozila svih kategorija.

Otvaranjem moderne ekološke automatske autopraonice Servisni centar Požega širi i obogaćuje svoju djelatnost. Autopraonica je opremljena kroz EU projekt LifeH2OBus - Najbolja europska praksa upravljanja vodom za prijevoznike autobusnog prijevoza sufinanciran iz Europske unije. Budući da koristi kišnicu i reciklira otpadnu vodu kako bi se postigla maksimalna ušteda pitke vode, ova praonica postavlja nove standarde u pranju gospodarskih vozila.

Na svečanosti otvorenja brojne goste i uzvanike pozdravio je generalni direktor Arrive Dražen Divjak, koji je istakao dobre poslovne rezultate tvrtke, koja ima ukupno 9 Servisnih centara, od Blata na Korčuli, otoku Krku, Osijeku, Otočcu, Poreču, Rijeci, Supetru, Zagrebu i Požegi koji sada ima i novu, bolju i moderniju, ekološku automatsku autopraonicu.

Sve goste u obilazak cijelog Servisnog centra Požega proveo je član Uprave dr. sc. Saša Ilić, posebno usluga popravka limarije, bojanja i lakiranja, dijagnostike za Mercedes, MAN, Setra, Isuzu i Iveco, te popravak mjenjača koji koriste i Arrivine tvrtke iz Slovenije i Italije.

Automatska autopraonica nudi uslugu unutarnjeg i vanjskog pranja autobusa i teretnog programa, a pri pranju štedi i do 90 posto potrebne pitke vode, jer se koristi kišnicom i recikliranom tehničkom vodom.