Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 11:24

Komunalac Požega uređuje šetalište Stari grad u centru Požege kao jedinstveni lokalitet u gradu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Padine Starog grada uz dječje igralište i Ulicu Pod gradom poprimaju potpuno drukčiji izgled. Radnici Komunalca Požega d.o.o. krče divlje raslinje i oštećena stabla kako bi prostor bio sigurniji, uredniji i prozračniji. Istovremeno se sade nova stabla te čisti smeće koje su građani bacali u grmlje i šikaru.

Sanitarno interventni radovi uklanjanja polomljenih i oštećenih stabala te obnavljanja strukture tla provode se na inicijativu Grada Požege uz dobiveno mišljenje Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege. Ujedno se prostor popunjava sadnicama crnog bora (Pinus nigra) koji ima namjenu ukorjenjivanja i stabilizacije tla, a spriječit će se i daljnje ispiranje i uništavanje strukture tla kao i potencijalna opasnost za prolaznike, korisnike dječjeg igrališta i učenike koji koriste park za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te za obližnje objekte.

Područje oko sadnica će biti obilježeno zbog lakšeg uočavanja te Vas molimo da ne koristite površine na kojima su posađene kako bi se bolje primile i kako ne bi došlo do njihovog oštećenja. Isto tako, molimo Vas da svoje kućne ljubimce držite pod nadzorom na tom području.

U budućnosti je u planu nastavak uređenja i preostalih dijelova Starog grada s ciljem zaštite, ali i ljepšeg izgleda ovog jedinstvenog lokaliteta u našem gradu.