Nedjelja, 30 Travanj 2023 15:01

Članovi sindikata Plamena zajedno s poslovodstvom tvrtke proslavili Praznik rada

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VELIKA - Tradicionalno dugi niz godina, možemo reći danas jedini, članovi sindikalne podružnice Plamena zajedno sa svojim poslovodstvom tvrtke Plamen proslavili su u svom odmaralištu u Velikoj 1. svibnja, Praznika rada. Nekada su Praznik rada samo u Velikoj slavili desetci poduzeća, tvrtki iz Požeštine, slavilo se i na drugim mjestima, u okviru samih poduzeća, a taj običaj danas se jedino zadržao zahvaljujući dobroj suradnji sindikata i poslovodstva tvrtke Plamen. Još prije desetak i više godina tadašnji predsjednik Sindikata podružnice Plamen, Dragutin Šmerda, danas predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata, rekao je da je Praznik rada, najveći praznik radnika koji slavi rad, te nije dan kada se prosvjeduje i odlazi na grah koji pripremaju političari, nego svečano treba proslaviti taj dan. Tako u Plamenu uvijek bude slavonski čobanac, odojak sa ražnja i janjetina sa ražnja te glazba u živo za dobru zabavu.

Tako je bilo i ove godine i mora se istaći da se ovdje vidi jedna sinergija radnika, članova sindikata i rukovodnog kadra Plamena. Iako je nekada bilo puno više radnika sindikalno organizirano, jer samo tako mogu braniti i boriti se za svoja prava, dodao je Šmerda, sada je tek trećina radnika sindikalno organizirana i u članstvu nekog sindikata. Sindikat se izborio i za Kolektivni ugovor i za 13. plaću, ali i za povećanje plaća.

Sve članove i uzvanike na proslavi pozdravio je glavni sindikalni povjerenik u Plamenu Mihael Protić i čestitao svima Praznik rad, kao i sindikalni čelnik iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske  Mato Stanković iz Slav Broda.

Povećanje plaća i isplatu akontacije 13. plaće najavio je i direktor Milan Matijević, koji je dodao i da su dobro prošli kroz ove 3 zadnje godine krize, zadržali dobro poslovanje, čak i povećali proizvodnju. Plamen se sprema i za nove investicije u nove tehnologije, CNC strojeve, robotiziranje nekih faza proizvodnje, novih presa i lijeva, ukupno oko 8 milijuna eura. To će svakako pomoći da se tvrtka bolje pozicionira, poveća proizvodnju i kvalitetu proizvodnje, jer se sve više moraju orijentirati na izvoz, gdje prolaze samo oni najbolji.